Denne myten om charterflyene kan legges død

Thomas Cook frakter flere hundre tusen nordmenn på ferie hvert år. Foto: Thomas Cook

Påstanden om at nordmenn på ferietur til Syden feirer med å bøtte innpå med øl, vin og sprit kan avlives som en myte. Sannheten er lagt mindre berusende, viser fersk undersøkelse.

Det er charterflyselskapet Thomas Cook Airlines Scandinavia som nå legger frem «fasiten» for nordmenns konsum på charterflyene.

Selskapet er at av de største flyselskapene på Oslo Lufthavn og flyr hvert år flere hundre tusen nordmenn med sine charterfly til ulike feriedestinasjoner for reiselskapet Ving.

Oversikten er basert på det faktiske salget om bord i flyene, og viser at nordmenn aller helst drikker vann, og det uten bobler, når de er på vei til feriestedet.

Heller ikke på neste plass kommer alkohol, men rett og slett Coca Cola lettbrus, her går det i Light eller Zero.

Torben Andersen. Foto: TCA

Først på tredjeplass kommer rødvin, etterfulgt av Carlsberg øl og så en Cognac til kaffen etter matserveringen.

Hos Thomas Cook er man fornøyd med nordmennenes valg:

-Vi oppfordrer jo sterkt våre gjester til å drikke vann så de ikke «tørker ut» i den tørre luften i 10 kilometers høyde, sier pressesjef for flyselskapet, Torben Andersen, til flysmart24.no.

Han sier at det fortsatt henger igjen en seiglivet oppfatning om at det er stor forskjell på passasjerer på rutefly og charterfly, underforstått at det er større alkoholkonsum på charterflyene.

-Jeg tror ikke det er noen forskjell på passasjerene hos oss og de på ruteflyene, og uansett så hører vi jo stort sett bare de negative historiene. Vi er faktisk ganske så restriktive med alkoholserveringen, sier Andersen.

Han mener at gjestene ofte har drukket medbrakt alkohol fra taxfree-butikken i smug når det en sjelden gang oppstår episoder med fyll om bord.

-Sannheten er at hver femte vare som vi serverer på våre fly er vann, sier Andersen.

At vann topper som drikk blant nordmennene er heller ikke noe særfenomen i Skandinavia. Også blant svensker og dansker topper vann uten bobler salgsstatistikken om bord.

For svenskene og danskene er listen ikke helt ulik den norske. Forskjellen er at rødvin og øl har byttet plass, og at flypassasjerene i våre naboland de i stedet Cognac foretrekker en Gin & Tonic.

Likte du flysmart24.no? Lik oss på Facebook så får du reisenyhetene først