Åtte av ti på Syden-tur skal hit i vinter

Puerto de Mogán på vestsiden av Gran Canaria blir betraktet som et av de vakreste stedene på den populære ferieøya. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Hovedorganisasjonen Virke har publisert en undersøkelse som viser at 35.000 nordmenn skal på pakketur til Syden i julehøytiden. Åtte av ti kommer til å havne i en liten vik på denne Atlanterhavs-øya.

Den lille viken heter Puerto Rico og ligger på sørvest-kysten av Gran Canaria. Dette er den store feriefavoritten for nordmenn på pakketur – hver vinter.

– Åtte av ti som skal til en av Kanariøyene velger Gran Canaria foran de andre øyene som Tenerife eller Lanzarote. Og åtte av ti av de som velger Gran Canaria kjøper seg hotell i Puerto Rico. Nordmenns appetitt på dette stedet er stabilt og enormt høyt, sier adm. dir. i Ving, Christian Grønli, til flysmart24.no.

Dette er et mønster som gjentar seg hver vinter. Selv om det totale salget av reiser til Gran Canaria har gått noe ned denne vinteren etter den tropevarme sommeren i store deler av Norge, er det denne kanariøya som er det desidert største enkeltreisemålet for nordmenn også denne vinteren.

For nordmenn er det først og fremst steder på sør- og vestsiden av øya som trekker. Maspalomas-området inkludert Playa del Inglés er en sikker vinner. Det samme med steder som Puerto de Mogán og Arguineguín, på sistnevnte sted er mange nordmenn bofaste året rundt.

Mest populær er imidlertid Puerto Rico som trekker av horder av nordmenn fra november og utover mot våren. Nordmennene preger dette stedet hver vinter, slik som engelskmennene gjør om sommeren.

Artikkelen fortsetter under bildet

Puerto Rico, ingen over og ingen ved siden for nordmenn. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Grønli tror det er mange forhold som gjør at nordmenn ser ut til å ha befestet sin interesse for ferier på Gran Canaria:

– Øya har noe for alle,  fra de som foretrekker å reise og bo billig, til de som foretrekker fem-stjerners hoteller og krever storbyopplevelser i tillegg. Alt dette finner du på Gran Canaria. De spede tilløpene av harselas med folk som velger denne øya, har ingen virkning på det store flertallet av det norske folk. De liker øya og kommer tilbake – igjen og igjen, sier Grønli.

I Puerto Rico har det vokset frem et godt servicetilbud beregnet spesielt for nordmenn, og dette tror Grønli betyr mye for etterspørselen av reiser til akkurat dette lille stedet.

Den norske turismen til øya konsentrerer seg i stor grad om den sørvestlige delen av øya, som tradisjonelt sett også er den mest solsikre delen av Gran Canaria.

– Jeg skulle jo ønske at flere hadde testet ut hovedstaden på øya, Las Palmas, som er en storby etter norsk målestokk. Men været er noe mer ustabilt enn i sør i denne delen nordøstlige delen av øya, sier Grønli.

Han har forståelse for at folk i stor utstrekning velger seg de sørlige områdene der solen skinner mest, sier Grønli.

– Det er fint å sitte på Las Canteras-stranden, men jeg forstår at folk beveger seg når solen er sør på øya. Jeg tror forklaringen på at interessen for Las Palmas ikke scorer høyere ligger der. I tillegg har det vært lite nybygging av hotell i byen. Mange hoteller fremstår i dag som lite moderne og litt slitte, sier Grønli.

Lik flysmart24.no på Facebook