SAS stanser frokosttilbud på økonomiklasse

Den som reiser med SAS og skal ha frokost om bord på ruter innen Norden, må forhåndsbestille dette. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Fra neste uke er det slutt på å kunne kjøpe frokost på SAS’ flyvinger innen Norge og Norden, når man reiser på selskapets økonomiklasse.

-Vi oppfordrer folk til å planlegge reisen ved å forhåndsbestille frokost. Den maten vi tar om bord og som ikke blir solgt, må vi etter hvert kaste. Derfor ser vi dette som et miljøtiltak, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til flysmart24.no.

Selskapet stanser muligheten for å kjøpe frokost om bord fra tirsdag i neste uke. Den eneste muligheten for å få seg frokost på disse rutene blir å forhåndsbestille dette.

SAS oppgir at er svakt salg av frokostproduktet som får selskapet til å stanse salget. Selskapet melder også at dette er et tiltak som gjøres for også å minske matsvinnet, fordi all mat som ikke blir solgt innen en viss tid må kastes.

– Det er ganske store mengder mat som må kasseres hver dag, sier Johansen som understreker at den nye ordningen ikke innebærer ikke at noen som har frokost inkludert i billetten mister et tilbud.

SAS anmoder folk om å heller kjøpe seg frokost med fra flyplassen, eller å bestille dette på flyvinger som er over 60 minutter. På SAS’ innenriksmarked i Norge betyr det i praksis på flyvningene til og fra Nord-Norge.

Frokost serveres som normalt for de som reiser på de dyreste billettene, i SAS Plus.

-I praksis vil det bli slik at de frokostpakningene som eventuelt blir til overs på Plus, kan selges til de som reiser på billigbilletter, sier Johansen.

De som nå mister frokostmuligheten er de som reiser på SAS Go-billetter.

På europeiske flyvinger over 80 minutter vil SAS fortsatt selge frokost, og her trenger passasjerene heller ikke å forhåndsbestille.

Lik flysmart24.no på Facebook