Nytt lavprisselskap med sin første rute til Norge

Lavprisselskapet Laudamotion endret onsdag navnet sitt til bare Lauda og starter sin første rute til Norge. Foto: Lauda

Det Ryanair-eide flyselskapet Lauda åpner sin aller første rute til en norsk flyplass. Ruten skal gå til den østeriske hovedstaden Wien, og det fra Østlandets lavprisflyplass Torp ved Sandefjord.

Lauda er Østerrikes største lavprisflyselskap og er oppkalt etter grunnleggeren, den tidligere Formel 1-kjøreren Niki Lauda. Han startet selskapet i mars 2018. Dette selskapet har bygd seg kraftig opp den senere tid, og har store vekstambisjoner. Onsdag skiftet selskapet navn fra Laudamotion til bare Lauda.

Den nye ruten til Torp starter når årets vinterprogram innledes den 28. oktober, og den skal flys to ganger i uken – mandager og fredager. Ikke tilfeldig, dette er perfekte reisedager for de som ønsker seg en litt oval weekend. Billigste billett flysmart24.no har funnet på denne siden av nyttår er på 253 kr en vei, fra Torp. Vanlig pris ligger på mellom 400 og 500 kr ut fra Sandefjord.

På Torp håper man allerede at den ene ruten skal bli fulgt opp med flere destinasjoner fra Vestfold:

– Dette blir en veldig spennende direkterute til kulturmetropolene Wien, og starten på et nytt og spennende samarbeid med et Lauda i vekst. Her kan det finnes flere muligheter på sikt, sier Tine Kleive-Mathisen, markeds- og kommunikasjonssjef på Torp, i en pressemelding i forbindelse med lanseringen av ruten onsdag.

Flyselskapet er en relativt ny lavprisaktør, og har store vekstambisjoner. Selskapet bak Lauda, Ryanair, har sagt at etter hvert skal tilføres 100 nye Airbus-fly.

I dag har selskapet et trettitalls fly, og vil i løpet av året fly 6 millioner passasjerer.

Lauda har sitt hovedkontor i Wien men fokuserer også på voksende baser i Düsseldorf, Stuttgart og Palma på Mallorca.

Etter at den tidligere Formel 1-kjøreren Niki Lauda startet selskapet i fjor, ble det senere kjøpt opp av irske Ryanair.

Lik flysmart24.no på Facebook