Går til angrep på Norwegian på Gardermoen

Wizz Air går i strupen på Norwegian med flere nye ruter fra Oslo Lufthavn. Foto: Wizz Air

Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air rykker inn på Oslo Lufthavn og satser med flere nye ruter. Selskapet er av Norwegians tøffeste konkurrenter.

Wizz Air har inntil nå konsentrert sin norske satsing på regionflyplassene, men har nå bestemt seg for å satse også på Oslo Lufthavn. Selskapet starter neste år tre nye ruter – til Budapest, Gdansk og Krakow.

Det betyr ny og tøff konkurranse for lavprisrivalen Norwegian som allerede flyr til disse tre byene.

Gdansk er først ute og startes den 4. april, til priser rundt 200 kroner per vei. Dagen etter startes ruten til Budapest, med priser ned i 300 kroner. Krakow-ruten starter i september.

Det kan fort bli flere ruter fra Gardermoen, for selskapet har gjort det klart at det vil satse videre på den norske hovedflyplassen.

Kommunikasjonssjef Andras Rado i Wizz Air vil overfor flysmart24.no ikke være konkret om hvilke nye ruter som kan være aktuelle for selskapet.

– Men vi er interessert i nye markeder som kan bidra til selskapets vekst, sier han.

Rado sier at grunnlaget for selskapets satsing er alltid å jakte på nye og lønnsomme ruter, i tillegg til å sørge for bærekraftig vekst også på eksisterende ruter.

Det ungarske selskapet vokser svært raskt, og er i ferd med å passere Norwegian som det tredje største lavprisselskapet i Europa – etter Ryanair og EasyJet.

Verre for Norwegian er at Wizz Air har langt lavere kostnader enn den norske konkurrenten, og kan dermed presse Norwegian på pris.

Wizz Air er ukjent på Gardermoen, men har i mange år operert med ruter til en rekke norske regionflyplasser – til Sandefjord Torp, Kristiansand, Bergen, Stavanger, Haugesund, Ålesund, Trondheim og Tromsø.

Det ungarske selskapet opererer med en nokså aggressiv gebyr-praksis, og fulgte for kort tid siden etter Ryanair med å ta betalt for trillekofferter som passasjerene ønsker å ta med inn i kabinen.

Lik flysmart24.no på Facebook