Dette er de travleste flyrutene i verden

Flyene tar av i kø på verdens travleste flyrute som går mellom Singapore og Kuala Lumpur. Foto: Singapore Airlines

Verdens travleste flyrute er klar: Mellom Singapore og Kuala Lumpur går det 82 fly i rute mellom de to byene – hver eneste dag. Det var nok til å utpeke denne strekningen til verdens mest trafikkerte internasjonale flyrute i 2019.

Det er analyseselskapet OAG som står bak oversikten, som ble sluppet tirsdag.

Selskapet er et av de ledende i verden på luftfarts-statistikk og samler hele tiden inn data fra over 4 000 flyplasser og 900 flyselskaper.

Den komplette listen inneholder de 20 mest trafikkerte flystrekningene i verden. Det overrasker ingen at 15 av de 20 rutene fins i Asia.

For den travleste av dem alle sammen dreier det seg om en med blodig konkurranse.

I alt gjennomføres det over 30 000 flyvinger i året på denne strekningen.

Det er ikke mindre enn åtte ulike flyselskaper som kjemper om passasjerene på den timelange ruten fra Malaysias hovedstad til bystaten Singapores verdenskjente flyplass Changi.

Blant dem er de to statenes nasjonale flyselskaper, henholdsvis Malaysia Airlines og SAS’ alliansepartner Singapore Airlines.

I Europa er det bare én eneste ren europeisk rute blant de 20 travleste. Den går mellom London Heathrow og Dublin.

Denne havner på en 15. plass over verdens travleste og hvor det årlig foregår 13 855 flyvinger, og der to aktører deler på operasjonene. Her er det British Airways og irske Aer Lingus som alene opererer nonstop-rutene.

En annen Europa-rute som befinner seg på listen er ruten mellom London Heathrow og John F. Kennedy-flyplassen i New York. Her slåss fire selskaper på rundt 14 000 avganger om passasjerene.