Snart kan du bade i flyopplevelser på denne flyplassen

Slik ser det ut fra pool-området på det nye TWA-hotellet på JFK-flyplassen i New York. Foto: TWA

Om et par uker åpner et helt nytt badetilbud i New York. Normalt sett ingen nyhet som vekker oppsikt i Norge, hadde det ikke vært for at svømmebassenget ligger slik til at det gir utsikt over trafikken på en av verdens aller travleste flyplasser.

Dermed har flyinteresserte fått et helt nytt og unikt utkikkspunkt, bokstavelig talt.

I mange år har tak-poolen på den berømte Changi-flyplassen i Singapore vært omtalt som et enestående tilbud blant verdens største flyplasser. Der kan man ta seg en forfriskende dukkert på flyplasshotellets tak mens man venter på flyavgangen.

Nå har det meldt seg en konkurrent om denne posisjonen når det nye TWA-hotellet står klart til bruk ved John F. Kennedy-flyplassen utenfor New York.

Det skjer den 15. mai. Mens vi her i Norge forbereder feiringen av nasjonaldagen, skjer åpningen av det nye hotellet som vil tilby både gjester og andre besøkende adgang til en flyplass-opplevelse helt utenom det vanlige:

På takterrassen frister hotellet med avkopling i et 19,5 meter langt basseng. Området har direkte utsyn ut over flyplassen, og gir dermed mulighet for å ta seg en dukkert samtidig som man kan se aktviteten på en av verdens travleste flyplasser. Og hvis behovet er der, fins det også muligheter for en matbit og drikke. Alt dette kan nytes i en av de mange solsengene som fins ved bassenget.

Gjestene kan også se fly lande og ta av fra en egen observasjonsplattform. De som ikke bor på hotellet, må da bestille plass. Fra observasjonsdekket vil det være mulig også å se ut over den kjente «Bay Runway» som ifølge hotellets opplysninger er den nest lengste rullebanen i USA.

Artikkelen fortsetter under bildet

Ikke noe å si på utsikten fra rommene på TWA-hotellet på JFK-flyplassen i New York. Foto: TWA

Det er imidlertid poolen som vekker mest oppsikt.

TWA-hotellet garanterer at bassenget skal være åpent 365 dager i året. I den kalde årstiden skal bassenget være det hotellet selv omtaler som en «pool-cuzzi» . Da skal vannet varmes opp slik at det kan holde en temperatur opp i 38 grader Celcius.

Hotellet skriver på sine nettsider at vannet skal gjøres rent hvert 30. minutt.

Plasseringen av hotellet med tak-poolen er ved rullebane 4L/22R som ifølge hotellet er den lengste og av de mest travle rullebanene på JFK.

Likevel skal et opphold her oppe ikke være utsatt for mye flystøy.

Det skal det heller ikke være fra mange av de 612 rommene hotellet har. De gir nemlig også dirkete utsikt over flyplassen. Vinduene er fra gulv til tak, og gir virkelig god panorama-utsikt.

Lik flysmart24.no på Facebook