Norwegian-billetten er 2 000 kr billigere hos andre

Det kan lønne seg stort å sjekke grundig på nettet før du kjøper flybilletten. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det vrimler av billige flybilletter til de populære feriemålene i Sør-Europa nå før sommeren. Mange av disse finner du bare på helt bestemte steder på nettet. Det eneste du trenger er å vite er hvor du kan finne dem.

-Det er lurt å bruke god tid. Gjør man ikke det, risikerer man å gå glipp av utrolige kupp før sommeren, sier kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, til flysmart24.no.

De aller billigste flybillettene fins hos charterselskapene nå for tiden, hvor de feriesugne nå kan reise tur/retur til Spania, Hellas og Kroatia for under 300 kroner.

Men det er fort gjort å snuble i skogen av tilbud og betale alt for mye.

To eksempler flysmart24.no har funnet er disse:

1. Billett fra Oslo til Gran Canaria lørdag den 11. mai. En non-stop flybillett, for en ukestur kjøpt hos Norwegian  koster 2 517 kroner – eksklusiv bagasje og sete.

Reise med nøyaktig det samme flyet, men med billetten kjøpt hos Apollo, koster bare 498 kroner tur/retur – eksklusiv bagasje og sete.

Her er det altså samme fly, samme reisemål og samme avgangstider – men prisen for å reise med det samme flyet er altså 2 019 kroner billigere når du kjøper den hos Apollo enn direkte hos Norwegian.

2. Den samme situasjonen er dagen etter – søndag 12. mai, nå til naboøya Tenerife.

Her koster tur/retur-billetten kjøpt direkte hos Norwegian 2 017 kroner. Samme billett, på samme fly begge veier, koster bare 398 kroner når den er kjøpt hos Apollo. Prisdifferanse kr. 1 619.

Årsaken til at Apollo selger disse er at de har kjøpt et visst antall seter hos Norwegian for sine kunder på denne turen.

Problemet for kundene er at slike billetter ikke er enkle å finne. Flysmart24.no søkte etter prisene torsdag ettermiddag på Finn Reises søkemotor. Resultatet kom ikke opp umiddelbart.

Når vi brukte den vanlige flysøkemotoren på Finn for direkteturer mellom Oslo og Gran Canaria og Oslo – Tenerife kom kun Norwegians billettpris opp. Når vi derimot lette blant restplass-billettene på den samme søkemotoren kom Apollos priser raskt opp.

Helst vil Apollo og de andre pakkereiseselskapene selge hele pakkereiser med fly og hotell. Når de har bestilt flere flyseter enn de får solgt hotell til, kan setene selges som et eget produkt. Det er det som skjer her.

– Det kan lønne seg å bruke online søkemotorer for å finne de aller billigste flybillettene, mener Berge.

For de som er  ute etter et kupp før sommeren er restplass-søk et smart grep.

Her selges ikke bare billige reiser med hotell, men også svært billige flybilletter som charterselskapene Ving, Apollo og TUI har lagt ut.

Turer til Mallorca, Split i Kroatia, Kreta i Hellas og Larnaca på Kypros går unna for 298 kroner, og det  tur/retur. Hvor lenge vil disse tilbudene vare?

– Tilbud og etterspørsel avgjør prisbildet til enhver tid, og det endrer seg jo over tid. Hvorvidt de lave prisene vi ser nå vil leve en uke, to uker eller mer tør jeg ikke spå noe om. Været de kommende ukene vil nok ha betydning for etterspørsel og priser fremover, sier sjefen for Ving, Christian Grønli.

Ingen ruteflyselskaper er i nærheten av slike priser, som omfatter reiser fra Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og en noen andre flyplasser i Norge.

Charterselskapene selger også enveisbilletter, også disse er nærmest symbolsk priset. Selskapet AmiSol, som tilbyr reiser til Egypt, ligger ute med billettpriser nede på 394 kr en vei til Sharm el-Sheikh. Her kommer returbillett naturligvis i tillegg.

Her er en av billettene vi har sammenlignet prisene på:

Prisen til venstre er kr. 2 517 kr, til høyre koster den bare 498 kroner. (Faksimiler)

Lik flysmart24.no på Facebook