Kåret til verdens beste flyselskap – daglig rute til Oslo

Setene på Qatar Airways' utvalgte fly kan gjøres om til en dobbeltseng. Denne flyluksusen er nå på vei til Norge. Foto: Qatar Airways

Flyselskaper over hele verden jakter på den eksklusive tittelen «Verdens beste flyselskap.» Dette er en utmerkelse vinnerne bruker i sin markedsføring for alt den er verd.

I år er det Midtøsten-selskapet Qatar Airways som i et år fremover smykke seg med denne tittelen.

Vårt eget Norwegian er verdens beste blant lavprisselskaper, i klassen for langruter.

Det er analyseselskapet Skytrax som står bak den den verdensomspennende, årlige kåringen. Da gikk Singapore Airlines helt til topps, og rappet tittelen fra Qatar.

I år tok Qatar tittelen tilbake. Det er femte gangen dette selskapet vinneren denne kåringen, som skal basere seg på stemmer fra millioner av reisende. Selskapet er velkjent på Oslo Lufthavn der man nå bruker den moderne flytypen Airbus A350 på den daglige ruten til Doha.

– Vi er henrykt. Å vinne denne tittelen er et stolt øyeblikk for selskapet, sa Qatars mektige konsernsjef Akbar AL Baker, da seieren var et faktum.

Selskapet vinner også klassen for verdens beste businessklasse, selskapet med de beste business-setene og det best flyselskapet i Midtøsten.

Skytrax rangerer sine vinnere, og når de 10 beste blir trukket frem er det bemerkelsesverdig at det kun fins ett europeisk selskap, Lufthansa, i denne gruppen. Det tyske selskapet er nummer ni.

Forøvrig består listen utelukkende av asiatiske aktører og selskaper fra Midtøsten.

Nummer tre i denne eksklusive gruppen av verdens beste ble ANA All Nippon Airways, japansk selskap som er i samme allianse som SAS.

Blant lavprisselskapene tok Norwegian tittelen som «verdens beste» i klassen for langdistanseruter, foran Air Asia X og Jetstar. Bjørn Kjos var ikke mindre stolt over denne utmerkelsen som selskapet vant for femte år på rad:

– Jeg vil rette en stor takk til våre passasjerer verden over som har stemt på Norwegian. Dette ville heller aldri vært mulig uten alle de engasjerte kollegaene mine både i lufta og på bakken som hver eneste dag hele året jobber for å gi våre kunder en best mulig opplevelse, sier Kjos i en uttalelse etter seremonien.

For de spesielt interesserte fins det også en topp 100-liste der vi ser at på listen over flyselskaper uansett kategori finner vi Finnair på 32. plass, Norwegian på 39. plass og SAS på 65. plass. Icelandair er på 100. plass.