Nye eiere for Ving – flyene skal skifte navn

Ny eier i Ving, Petter Stordalen (t.v.) og konsernsjef Magnus Wikener. Foto: Ving

Luftfartsanalytiker Hans Jørgen Elnæs mener at Ving ikke kunne fått bedre eiere enn hotellkongen Petter Stordalen & co. Han tror de nye eierne bl.a. vil utnytte et felles eierskap med bl.a. Hurtigruten.

Onsdag morgen ble det kjent at Petter Stordalen, sammen med Altor og TDR Capital, har inngått en avtale om å kjøpe Ving. TRD eier bl.a. Hurtigruten.

Nå skal flyselskapet skifte navn fra Thomas Cook Airline til Sunclass Airline. Selskapet har 12 fly,

Selskapet har vært på leting etter nye eiere siden deres forrige eier, reisekonsernet Thomas Cook, gikk konkurs i september.

Nå er nye eierne er det Stordalen-kontrollerte Strawberry Group som, sammen med Altor Fund V (Altor) og TDR Capital. Sammen tar de sikte på å  sikre et sterkt og langsiktig nordisk eierskap av Vinggruppen, som har totalt 2300 ansatte i Ving, Spies, Tjäreborg og Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Magnus Wikener er  konsernsjef i Vinggruppen i Norden. Han sier dette om de nye eierne:

– Jeg er utrolig glad for at Stordalen, Altor og TDR blir våre nye eiere. Deres store bransjekompetanse og finansielle styrke gir oss den langsiktige stabiliteten vi trenger ­– og i tillegg helt nye muligheter for å utvikle utvalget for kundene våre framover. Denne avtalen betyr også at jobben til de drøyt 2300 personene som jobber i Vinggruppen, inklusive flyselskapet vårt, reddes, sier han.

-Denne avtalen betyr først og fremst forutsigbarhet og trygghet for kundene og personalet. Og med et sterkt og langsiktig nordisk eierskap får Vinggruppen nå forutsetningene de trenger for å gjøre det de er best på: nemlig å skape unike opplevelser for gjestene sine og gi dem “de beste ukene i året”, sier den nye eieren, Strawberry Groups Petter Stordalen, i en pressemelding.

-Her ligger det an til å samle tre av våre sterkeste reisemeerkevarer – Ving, Choice og Hurtigruten – under en og samme paraply, sier Elnæs.

Han legger til:

– Stordalen satte kineserne på sidelinjen. Her ligger det an til å utvikle Ving til å bli en del av distribusjonen for Choice-hotellene og Hurtigruten, i tillegg til å øke innen kvalitetscharter. Kundedatabasen i Ving er gull verdt for både Choice og Hurtigruten, og de får ett flyselskap med på kjøpet. Det kan brukes til mye mer enn bare charter, blant annet feed til Hurtigruten og kurs og konferanser på Choice hoteller, mener Elnæs.

Lik flysmart24.no på Facebook