Sjelden bestselgerliste – nå skal nesten alle samme sted

Ingen tvil om hvor nordmenn vil reise nå for tiden. Sju av ti pakkereiser går til Gran Canaria. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Denne listen over solgte solreiser fra Norge er ikke til å ta feil av.  Av de 10 mest solgte pakkereisene forrige uke, skulle sju til samme øygruppe. Og en øy skiller seg ekstra tydelig ut som nordmenns absolutte vinterfavoritt.

Selskapet som har utarbeidet listen er Finn Reise. Det formidler reiser for alle de store turoperatørene Ving, TUI og Apollo, og alle flyselskap og andre reiseoperatører.

Kommersiell direktør Terje Berge er veldig klar i sin beskrivelse av det som skjer i markedet akkurat nå:

– Nordmenn flykter til Kanariøyene.

Siste ukes salg via en av landets få uavhengige søkemotorer viser en rangering som ikke er like tydelig resten av året.

Dette ble siste ukes 10 på topp:

1. Puerto Rico (Gran Canaria), 2. Playa del Inglés (Gran Canaria), 3. Playa de las Americas (Tenerife), 4. Arguineguin (Gran Canaria), 5. Bahia Feliz (Gran Canaria), 6. Gdansk, 7. London, 8. Dubai, 9. Las Palmas (Gran Canaria) og 10.  Amadores (Gran Canaria).

Bortsett fra et par av de mest kjente gjengangerne som London og Dubai, som har fått følge av Gdansk, er salgslisten totalt dominert av Gran Canaria og Tenerife.

Sju av ti av de mest solgte reisene gikk til de to øyene.

Berge sier at tendensen har forsterket seg den senere tid:

– Nordmenn flykter nå til Gran Canaria. Forrige uke var det ekstremt overvekt av nordmenn som ville sikre seg en tur til varmen på Kanariøyene, sier han og legger til:

– De har kanskje sett på langtidsvarselet og kommet seg av gårde før snøkaoset.

De siste ukene har det dessuten vært mulig å oppnå gode priser på reiser til de spanske øyene fra ulike flyplasser i Norge.

Den som kjøper kun flybillett hos charterselskapene kan få en tur/retur-billett for under 500 kroner.

– Dette er jo flyreiser som ikke koster særlig mer enn en tur/retur-reise med flytoget, bemerker Berge.

En av de tre største solreise-aktørene, TUI, kan bare bekrefte den klare listen:

– Ja, det stemmer. Vi ser at reiselysten har meldt seg og salget er nå 10 prosent over fjoråret til Kanariøyene total sett. Gran Canaria skiller seg ut og har hele 26 prosent økning siste uken, sier i formasjonssjef Nora Aspengren i TUI.