Norwegian flytter USA-ruter til mer populære flyplasser

Pilotene i Norwegian skal bytte flyplass i San Francisco. Foto: Norwegian

Norwegian tar nye grep for å bedre sin lønnsomhet. Nå flytter selskapet flyplass for én av sine USA-ruter fra Oslo, og skal være på vei med en annen også. Selskapet velger mer populære flyplasser enn i dag.

Det er ruten fra Oslo Lufthavn til Oakland som fra vinterprogrammets slutt, i slutten av mars, blir lagt ned. Den skal i stedet gå til og fra San Francisco International Airport – forkortet SFO.

Alle til samme flyplass

Norwegians øvrige tre ruter fra Europa til San Francisco har allerede blitt flyttet fra Oakland, og det er rutene fra Oslo og Roma som følger nå etter.

Matthew Wood, som er Senior Vice President Commercial i selskapet, sier at flyttingen skjer for å bedre lønnsomheten på rutene. Etter at Oslo- og Roma-ruten er flyttet, går også avgangene fra London, Barcelona og Paris til samme flyplass.

Også SAS flyr til San Francisco International Airport, da fra København.

Vil flytte annen rute også

Etter det flysmart24.no forstår arbeider Norwegian også med å flytte en annen USA-rute.

Selskapet har i mange år operert en rute fra Oslo til Fort Lauderdale i Florida. Dette for å dekke det store behovet siden mange norske cruise-passasjerer har stedet som utgangspunkt for Karibia-ferier.

Etter det vi forstår ønsker selskapet å flytte denne avgangen til Miami International Airport, dit også SAS har sin rute fra Oslo og København.

Populære lufthavner

Norwegian flytter USA-rutene til de mest populære lufthavnene. Derfor har selskapet allerede flyttet sin rute fra London Gatwick til Miami-flyplassen, samtidig som frekvensen har økt.

Selskapet gjør dette fordi det er større etterspørsel til de store lufthavnene. Samtidig øker det selskapets mulighet til å også ta med frakt, noe som er viktig for en rutes lønnsomhet.

Miami er en av de viktigste flyplassene i USA for eksport av norsk laks.