Nå tar nordmenn weekendtur til Afrika – daglig fra Oslo

Ethiopian Airlines går opp til daglige avganger på direkteruten mello Oslo og Addis Abeba. Flyselskapets sjef i Norge, Mussie Fitehamlak, foran flytypen som brukes på ruten - en Boeing 787 Dreamliner. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det største flyselskapet i Afrika, Ethiopian Airlines, gjør stor suksess med sin direkterute fra Oslo Lufthavn til hovedstaden Addis Abeba. Ruten har raskt blitt populær, og enkelt nordmenn legger nå en weekend-tur til Afrikas horn.

Fra og med 25. juni 2020 vil selskapet, som samarbeider med SAS, begynne å fly daglig fra Oslo Lufthavn.

Flyselskapet, som etablerte seg i Oslo i 2017, har på ekspressfart økt fra sine opprinnelige fire ukentlige flyvninger til nå å skulle fly daglig.

Legger arrangementer til Afrika

Med sine direkte flyvninger til Addis Abeba er selskapet alene på markedet med direkterute til Afrika og gjør stor suksess med ruten.

Salgssjef i Norge, Thomas C. Hellem, sier at å øke på Oslo Lufthavn er et naturlig steg i selskapets ambisiøse vekstplaner.

– Etter tre år på det norske markedet merker vi at interessen for Afrika som en turistdestinasjon vokser i rekordfart. Vi har til og med begynt å se at bedrifter legger arrangementer, incentivreiser og frimaturer til Afrika, sier Hellem i en pressemelding.

Mye uoppdaget

Hellem mener dette er på grunn av avreise- og ankomsttidene til Ethiopian Airlines. De gjør det mulig å reise på en langhelg til Afrika med en hel bedrift og kun å ta fri fra jobb en eller to dager.

– Afrika er fortsatt et uoppdaget kontinent for mange med uante muligheter vi gleder oss til å se utviklingen av, sier han.

Ethiopian Airlines mener også at nordmenn setter pris på at selskapet har en moderne og unge flåte, samt konkurransedyktige priser. Fra Oslo er det hovedsaklig en Boeing 787 Dreamliner som betjener ruten.

For norske reisende har flyreisen til det afrikanske kontinentet blitt mye raskere. Ruten er direkte, men ikke non-stop. Det er mellomlanding på Arlanda lufthavn utenfor Stockholm begge veier.