SAS utvider adgangen til å endre flybilletter gratis

Korona-situasjonen har skapt en helt ny hverdag for skandinavisk luftfart. Foto: Knut-Erik Mikalsen

SAS har nå utvidet adgangen til å endre flybilletter på grunn av korona-situasjonen. Til nå har det kun vært adgang til å endre nylig kjøpe billetter uten å måtte betale gebyr.

Det har det nå blitt en forandring på. Nå skal det også være mulig å endre billetter som er kjøpt lang tid tilbake. Dette gjelder grovt sett de lavest prisede billettene, som normalt ikke lar seg endre uten at kunden må betale for det.

Endres ofte

– Ja, det stemmer at vi har utvidet adgangen til endringer uten kostnader, men med noen begrensninger. Korona-informasjonen oppdaterer seg relativt ofte, så passasjerer bør følge med på våre nettsider, sier informasjonssjef John Eckhoff i SAS til flysmart24.no.

De nye reglene som gjelder fra nå av går ut på at billetter som ikke er fleksible, og som er kjøpt før mars, skal kunne endres. Dette uten at passasjerene trenger å betale noe ekstra for den operasjonen.

Adgangen til å endre gjelder billetter med avreise innen 30. april. Disse kan endres fra april til den 30. november. Dette gjelder billetter i Europa, men ikke for reiser innen Skandinavia. Hvis det er høyere pris på den nye avreisedagen, må passasjeren dekke mellomlegget.

Uklart om Norwegian følger

Hos Norwegian gjelder de samme reglene som til nå: Selskapet åpner for gratis endringer kun for billetter som er kjøpt i tidsrommet 6. – 22. mars.

Flysmart24.no har henvendt seg til selskapet med spørsmål om det vil følge SAS i å utvide adgangen til endring slik som SAS, men Norwegian har ikke besvart henvendelsen.

Det er imidlertid klart at både SAS og Norwegian vil måtte endre og kansellere en rekke billetter som følge av at kutt i rutetilbudet.

Bunnen ut av markedet

Korona-smitten har ført til at bunnen nærmest har falt ut av hele reisemarkedet, og med det skapt behov for flyselskapene å tilpasse tilbudet til den reduserte etterspørselen.

Norwegian har gått kraftigst til verks og varslet at 3 000 avgangen til ut i juni vil bli kuttet. SAS opererer med å kutte 2 000 avganger.