Gjenåpner langruten fra Gardermoen om kort tid

Fra 4. august er det igjen klart for avgang for det Dubai-baserte flyselskapet Emirates fra Oslo. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Rekken av flyselskap som kommer tilbake på sine Norge-ruter vokser. Tidlig i august er det klart for gjensyn med det Dubai-baserte flyselskapet Emirates på Oslo Lufthavn. Dermed er nok et selskap, med et stort internasjonalt nettverk, tilbake på Gardermoen.

Foreløpig er det snakk om to avganger i uken, og 4. august blir første dag. Som før skal ruten betjenes av et skikkelig langdistansefly, Boeing 777-300ER.

– Det er svært gledelige nyheter for både meg, mine ansatte og alle våre passasjerer. Vi starter med to avganger hver tirsdag og fredag, og gleder oss enormt til å kunne ønske passasjerer velkommen om bord igjen, sier Norge-sjefen for Emirates, Terje Grue, i en pressemelding.

Kan bli åpnet

Dubai er et populært feriemål for mange nordmenn. Selv om det ennå ikke er åpnet for karantenefri reise mellom Norge og De forente arabiske Emirater, skal en gjenåpning for andre markeder enn Europa vurderes av EU senere på ettersommeren.

– Gjenåpningen i august vil kunne gi mange solhungrige nordmenn muligheten til litt etterlengtet sol, varme og strand i Dubai utover høsten og vinteren, sier Grue. 

Strenge regler

Allerede 7. juni åpnet Dubai grensene for internasjonale forretnings- og fritidsreisende, men har innført strenge regler for å ivareta både turistenes og lokalbefolkningens helse og sikkerhet. Dette gjelder også for tilreisende fra Norge.

– Før avreise anbefaler vi alle passasjerer å ta en covid-19-test så nære avreise som mulig og ta med seg dokumentasjon på at den er negativ. På denne måten får man komme rett igjennom flyplassen i Dubai og kan starte ferien med en gang. Reiser man uten å være testet på forhånd blir man testet på flyplassen i Dubai. Skulle du være uheldig å teste positivt blir du satt i 14 dagers karantene på hotellet på egen bekostning, sier Grue.

Emirates er et mye brukt selskap også for de som skal videre til Asia, Australia og New Zealand. På disse rutene konkurrerer Emirates både med Qatar Airways – som har operert Oslo-ruten under hele koronatiden – og Turkish Airlines.

Lik flysmart24.no på Facebook

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles