Feriefavoritten vil knuse myte blant nordmenn

De greske øyer, her Kreta, er varme også på høsten. Hellas vil knekke myten om værforholdene i årets siste måneder. Foto: Apollo

Hellas ligger ikke på latsiden. Ikke før er landet blitt «friskmeldt» av norske smittevern-myndigheter før det setter i gang en kraftig offensiv for å lokke flere nordmenn til landet igjen. Og nå er det ikke bare sommer-turisme de tenker på.

Landet klarte seg godt gjennom korona-krisen, og har gradvis åpnet opp for utenlandske turister. Hellas har havnet på «grønn liste» fra Norge. Det betyr at norske turister fritt kan reise dit, uten å måtte i karantene ved hjemkomst.

Det signalet har greske turistmyndigheter ventet på, og har fyrt at startskuddet for satsing i Norge.

Storsatsing i Norge

Det er den greske stats turistbyrå i Skandinavia som setter i gang en omfattende kampanje for å få norske reisende til å lege sensommer- og høstreiser til de greske øyer. Den tar sikte på å knekke myten om at det ikke er like varmt på høsten i Hellas som i Spania på slutten av året:

– Ja, vi vil gjerne inspirere nordmenn til å komme til Hellas for å vise at de greske øyer ikke bare er praktfulle på sommerstid men også utover høsten. Værforholdene er ideelle for dere også i oktober og november, sier direktør for det greske nasjonale turistbyrået, Pavlos Mourmas, til flysmart24.

Gode smittetall også

Han minner om at Hellas er blant de landene som har klart seg aller best gjennom pandemien i Europa. Med dobbelt så mange innbyggere som Norge har hatt 3 600 smittede, mot Norges 8 900 smittede.

Derfor mener Mourmas at nordmenn, som ønsker en sen Syden-ferie, gjør et trygt valg ved å legge ferien til et av de mange populære reisemålene i Hellas.

– Jeg tror jo ikke nordmenn bare er opptatt av sol og bad. Dere er også interessert i vår kultur, mat og vin. At mange av dere også setter pris på å kunne nyte en aktiv ferie med turer og trening, gjør at dere har mye å velge i hos oss, mener Mourmas.

Ikke av seg selv

Han tror imidlertid ikke at nordmennene kommer av seg selv. Derfor setter det skandinaviske byrået i gang en kampanje for å rette oppmerksomheten mot de sensommer-mulighetene som fins i landet.

Han sier at han er glad for at et par av de store charterreise-operatørene nå har valgt å satse på turer til Kreta og Rhodos. Det er TUI og Apollo som har satt i gang et svært begrenset program som innebærer et par fly i uken til de to mest populære ferieøyene fra 16. juli.

På vei opp

Før korona-krisen var Hellas på klar vei oppover som foretrukket ferieland blant nordmenn. Mens Spania slet med høye priser og motstand mot turister i deler av befolkningen, sto Hellas frem som et bedre alternativ med ikke fullt så kraftig prisstigning på hoteller og restauranter.

Lik flysmart24.no på Facebook