Flyansatte nekter å bruke maske – kan få sparken

Alle ansatte i United Airlines må bruke maske på jobb. De som nekter, vil få sparken. Foto: United Airlines

Mens norske passasjerer retter seg etter maskepåbudet på fly, driver flyselskapene i USA noe som begynner å nærme seg en krig for å få både passasjerer og ansatte til å bruke munnbind på fly. Hundrevis av reisende har fått flyforbud fordi de har nektet.

De store flyselskapene har, særlig etter at korona-pandemien i de siste ukene har eksplodert i mange stater, besluttet å slå til med hard hånd mot de som ikke nå aksepterer at bruk av munnbind er et vilkår for å få bli med flyet. Fordi det ikke er noe nasjonalt påbud, er det opp til de enkelte flyselskap å bestemme reglene.

Fra i dag, onsdag av, innfører American Airlines påbudet på alle sine fly, skriver et nettsted for flyansatte, Paddle Your Own Kanoo.

Spesiell opplevelse

Dette skjer selv om mange reisende nekter. Det mer spesielle fenomenet som nå kommer til uttrykk er at det ikke bare er reisende – men også ansatte – som sier de ikke vil bruke beskyttelse når de er på jobb.

Derfor har United Airlines, et av de største selskapene i USA, måttet gå til det skritt å advare ansatte mot at de vil bli oppsagt hvis de nekter å følge pålegget.

Selskapet gjør det også klart at maske-påbudet ikke er noen politisk handling, men at det er innført for å hindre smitte mellom de som jobber på flyene og de reisende.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles