Spania stuper – nordmenn velger konkurrenten

Det er hit, til de greske øyene, at nordmenn som vil ha seg en ferietur i høst, reiser. Her fra Samos. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Billettsalget til de populære reisemålene i Spania tok seg kraftig opp straks landet ble farget grønt av norske helsemyndigheter. Da landet et par uker senere fikk rød farge, ble det en bråstans i dette salget.

– Nå er det Hellas, av de norske feriefavorittene, som selger klart best. Dette landet blir høstens slager. Det kan vi slå fast allerede nå når vi ser på bookingtallene for forrige uke, sier kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, til flysmart24.

Konkurrenten vinner

I motsetning til Spania, der man har opplevd en kraftig smitteøkning i noen regioner, holder smitteomfanget i Hellas seg fortsatt lavt.

Hellas ligger helt i bunnsjiktet av land i Europa med sine 3,7 smittede per 100 000 innbyggere, mens Spania som land er oppe i 49,2 smittede. Disse to landene har tradisjonelt vært de to mest populære Syden-reisemålene for nordmenn, med Spania først. Nå er det Hellas som gjelder.

Bråstansen i salget til Spania var ikke uventet.

Hadde god flyt

Frem til regjeringen førte landet opp på listen over området den advarer nordmenn mot å reise til, hadde Finn Reise et godt salg av flybilletter til steder som Alicante, Malaga og Las Palmas.

Når landet nå ikke lenger er karantenefritt ved hjemkomst for nordmenn, er det ikke så attraktivt å reise dit for de fleste.

I tillegg til Hellas, sier Berge at salget er bra også til land som Kroatia, Tyrkia og spesielt Polen. Mens både Kroatia og Tyrkia er røde land fra Norge, var Polen blant de landene som det ble åpnet karantenefritt for da det nye Europa-kartet kom for noen uker siden.

Ifølge greske turistmyndigheter det er spesielt fem øyer som peker seg ut med bra turistinnrykk de senere ukene. Det gjelder Rhodos, Kos, Santorini, Mykonos og Kapathos, viser tall fra flyplassorganisasjonen Hellenic Civil Aviation Authority.

Nå venter de at besøkstallene skal øke enda mer i august og september.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles