Nå blir du belønnet for å besøke ferie-paradiset

Ferieparadiset Maldivene går nye veier for å lokke til seg gjester og for å få dem til å komme flere ganger. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Vi er vant til at flyselskaper, hoteller og butikk-kjeder lokker oss forbrukere med egne bonusklubber for å bygge lojalitet til sine virksomheter. Det som derimot er veldig sjelden er at reisemålene byr på bonuspoeng for å komme på besøk.

Nå har det imidlertid skjedd. Det er ferieparadiset i Det indiske hav, Maldivene, som har startet sin egen bonusklubb. Prinsippet er det samme som hos alle andre: Jo oftere du besøker øystaten, jo flere bonuspoeng får du og jo flere fordeler kan du dra nytte av.

Bakgrunnen for dette uvanlige markedstrekket med å belønne sine gjester på denne måten? Covid-19, selvsagt, melder nettstedet Business Traveller.

«Fantastiske opplevelser»

Klubben heter Maldives Border Miles og har fått sin egen nettside. Klubben ble lansert av landets turistministerium for noen dager siden. Den kommer i drift fra 1. desember, og skal gi besøkende poeng etter hvor stort forbruk de har under besøket.

Det vil være tre nivåer på belønningssystemet: Aida (bronse), Antara (sølv) og Abaarana (gull). Så langt har myndighetene vært tilbakeholdne med å fortelle hva poengene vil kunne gi. De har lovet at de som når høyere nivåer vil kunne «få fantastiske opplevelser» og rabatter på opplevelser og kanskje transporten fra hovedstaden Malé og ut til øyene.

Hardt rammet

I likhet med de andre av verdens eksklusive feieresorter har også Maldivene vært knallhardt rammet av korona-pandemien.

Lenge var hele øystaten stengt for utlendinger, men de sener ukene har stadig flere av øyene blitt gjenåpnet for utenlandske besøkende. De må imidlertid forevise en fresk negativ korona-test, og ha en egen helseerklæring. De som ankommer, og man mistenker covid-19 smitte, vil bli isolert.

For nordmenn begrenser Utenriksdepartementets reiseråd muligheten til å besøke Maldivene og andre utland. Det varer til 15. januar og advarer nordmenn mot å reise ut av landet i tiden frem til denne datoen.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles