Mer servering på SAS-fly, men kun knekkebrød til de bak

Serveringen på fly blir stadig utvidet, nå også på SAS-ruter fra Norge til Europa. Men på økonomiklasser er dette "luksusen". Foto: Knut-Erik Mikalsen

SAS har i en tid nå gjenopptatt om bord-serveringen på utvalgte ruter, men kun fra København. Nå skjer dette også fra 1. november på fly fra Norge og til utlandet.

Det er ennå i det blå når servering kan innføres på norsk innenriks.

– Vi introduserer nå servering på Europa-ruter fra Norge, så er det ikke tatt stilling til om hva som skal skje på norsk innenriks, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til flysmart24.

De fleste rutene

Serveringen på norske Europa-ruter vil kun gjelde flyvninger som er over 80 minutter. Det betyr at de fleste utenriksrutene, unntatt rutene innen Skandinavia, vil bli omfattet av den nye servicen.

De som reiser på Plus-billetter vil få servert en frokost, og en lettere rett resten av dagen. De som reiser økonomiklasse kan kjøpe ferdigsmurte knekkebrød og brus.

All servering av alkohol er fortsatt stanset hos SAS og vil bli det inntil videre, i motsetning til hos Norwegian. Det gjelder ikke bare på flyene, men også på flyplass-loungene.

Her får du øl og vin

Norwegian har også åpnet for servering for en til tilbake, og har satt grensen på flyvinger over 2 timer og 15 minutter.

Hos Norwegian er det ikke satt bom for servering av alkohol. Det er mulig å få kjøpt både mat, snacks, øl og vin på turer som varer denne over den aktuelle flytiden.

Serveringen opphørte både hos SAS og Norwegian da korona-pandemien slo inn over Europa i midten av mars. For de turene som ikke omfatter servering, anbefaler selskapene kundene å ta med seg mat og drikke om bord.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles