Krever negativ korona-test for å bo i feriefavoritten

Nå kommer det nye bestemmelser for de som skal reise til Gran Canaria (bildet) og de andre Kanariøyene. Foto: Knut-Erik Mikalsen

De lokale myndighetene på nordmenns vinterferie-favoritt har nå avgjort at det kreves negativ korona-test fra utenlandske turister for å bo på øyene. Den nye ordningen vil tre i kraft fra 14. november.

I en egen bulletin som har blitt offentliggjort av Kanariøyenes regjering, blir de nye reglene forklart. De enste som slipper unna å måtte ha negativ test før de får sjekke inn på hotell, er barn under 6 år og øyenes egen befolkning.

Vil slippe inn

Bestemmelsene tilsier bl.a. at de som kommer utenfra slipper alle problemer hvis de har sørget for å ta en test som er negativ og ikke er eldre enn 72 timer. De som ikke har en slik test vil kunne komme inn på øyene. Men de får ikke sjekke inn på hotell eller annet overnattingssted. De som trenger å ta testen etter at de har ankommet øyene, vil bli henvist til egne steder der slik test kan bli tatt og der de må dekke utgiftene selv.

De som velger å ta testen mens de bor på hotellet, vil også få muligheten til dette. Det på en klar betingelse: Mens de venter på svar, vil de ikke få anledning til å forlate rommene. Unntaket er når vedkommende skal ta testen og deretter få resultatet.

Krav ved returen

I bulletinen heter det også at de som skal reise hjem til land som krever karantene, selv må sørge for å ta en ny prøve ikke senere enn 48 timer før avreise. Det er ikke klart fra hvilken dato de nye bestemmelsene skal gjelde, men tidligere er det blitt opplyst at det vil ta 10 dager før reglene kan tre i kraft. Regjeringens bulletin er datert lørdag den 31. oktober, og vil dermed først kunne være gyldig fra 10. november. Inntil så skjer, gjelder de nåværende innreisereglene.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles