Wizz Air kutter i rutetilbudet allerede i Norge

Etter bare kort tid må Wizz Air kutte i rutetilbudet i Norge. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air staset på et voksende innenriks-marked da selskapet kastet seg inn i kampen om reisende i Norge. Men nå har vekstkurven snudd, det er nedgang i innenlands-markedet. Så kom de nye reiseadvarslene som følge av koronakrisen.

Wizz Air satte i gang sin norske satsing sist torsdag, og har allerede nå kuttet i sine planlagte operasjoner her i landet. Kunder får nå meldinger fra selskapet om ruteendringer, og der frekvenser kuttes. Dette gjelder fra Oslo og på alle rutene – til Bergen, Trondheim og Tromsø.

Wizz Air bekrefter kuttene overfor flysmart24:

– Vi har satt i gang noen kortsiktige kanselleringer og vi håper å kunne komme tilbake til fullt program igjen i desember, sier i informasjonssjef Andras Rado i Wizz Air.

Han sier at det er henstillingene om å reise mindre, som norske myndigheter har kommet med, som er årsaken til at de nå drar ned på tilbudet. – Vi er et ansvarlig selskap, fremholder han.

Kun én avgang

På rutene innen Sør-Norge går selskapet ned fra to til en rundtur per dag mange dager i uken. Det skjer allerede fra i morgen, der Bergen får bare én avgang tirsdag, onsdag og torsdag. Til Trondheim blir det én avgang gjennom hele uken.

Selskapet skulle etter hvert gå opp til fire rundturer til Bergen og Trondheim, men selskapet operer fortsatt med maksimalt to avganger per dag utover i desember.

Ruten til Tromsø har i starten bare en rundtur per uke, men denne er tatt helt bort tirsdag og onsdag neste uke.

Fra 23. november var det meningen å sette inn en avgang til. Den er nå også blitt tatt bort fra selskapets nettsider på tirsdager.

Tilbakegang

Rado i Wizz Air sier at flyselskapet vil overvåke situasjonen og anbefalingene fremover.

-Vi vil følge alle forskrifter og restriksjoner i Norge og håper at det fullstendige planlagte programmet kan opereres i desember, sier han. Han gjør oppmerksom på at berørte kunder vil få refusjon eller gratis endring hvis nødvendig.

Direktør for trafikkutvikling i Avinor, Gaute Skallerud Riise, bekrefter overfor flysmart24 på generell basis at innlandsmarkedet ikke lenger vokser, slik det har gjort store deler av tiden etter koronakrisen:

– Nei, vi ser de siste ukene at trenden er nedadgående, spesielt på innland. Det er nærliggende å trekke paralleller til utviklingen vi ser i smittesituasjonen nasjonalt og internasjonalt, samt restriksjonene som tilspisser seg, sier han.

Avhenger av restriksjoner

Han sier at det er vanskelig å si noe om hvordan passasjertrafikken vil utvikle seg de kommende ukene.

– Det vil nok i stor grad henge sammen med den videre utviklingen innen smitte og restriksjoner. Normalt er det en klar sammenheng mellom kapasitet i markedet og utviklingen i antall passasjerer, men slik situasjonene er nå er dette vanskeligere å forutsi. Spesielt på kort sikt, sier han.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles