Reisende får fersk flymat levert direkte «på døren»

Fersk mat levert på døren hos flyselskapet Transavia. Foto: Transavia

Korona-krisen har tvunget frem nye servicekonsepter etter som mange flyselskaper har sterkt begrenset service til de reisende. Et selskap tilbyr på fersk mat levert så å si på døren.

Det er det Air France-KLM eide flyselskapet Transavia som har lansert den nye tjenesten. De har inngått avtale med en leverandør av catering-mat som sørger for levering i flydøren for alle som bestiller inntil en time før avgang.

Som et smitte-tiltak har selskapet selv bare et sterkt redusert tilbud om bord.

Leveres i døren

Transavia skriver på sine nettsider at tilbudet i første omgang er aktuelt på flyreiser fra Schiphol-flyplassen utenfor Amsterdam til destinasjoner i Hellas, Portugal og Italia. Det er imidlertid meningen å utvide til flere flyplasser etter hvert.

Reisende kan velge i et stort antall retter. Blant annet veganske salater, fersk sushi og autentisk indonesisk rendang. Måltidene tilberedes og leveres direkte om bord, hvoretter kabinpersonalet serverer måltidene til passasjerene.

Ta med mat

På norske ruter det er heller smått med servering. SAS har åpnet opp for en del servering på flyene, etter at denne servicen har vært stengt siden mars. Denne servicen er imidlertid begrenset til ruter til og fra utlandet.

For Norwegians del har denne matservicen også kun vært aktuell på utenlandsruter. Fra tirsdag denne uken har selskapet imidlertid stanset alle ruter til og fra utlandet. Selskapet skriver at det anbefaler sine reisende om å ta mat og drikke med seg om bord.

Transavia har ingen ruter til Norge.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles