Betaler du for fergeturen? Det er helt unødvendig

En av båtene som går mellom Oslo og København er "Pearl Seaways." Foto: DFDS Seaways.

Flere fergeselskaper opererer på det norske markedet, med ruter både til Sverige, Danmark og Tyskland. Høysesongen sommermånedene juni, juli og august. Ut over denne perioden er belegget mer glissent. Derfor er det viktig å lokke folk om bord, og sikre at det er så fulle båter som mulig hver dag.

Derfor drysser fergerederiene ut gratisbilletter og gavekort til de som vil ha. Dette skjer gjennom hele året, og gjør at folk som kjenner dette systemet kan reise gratis så å si så ofte de vil.

Fordi billettinntektene i lavsesongen er mindre, satser rederiene på at pengestrømmen skal komme på annen måte. Da satser de på at de kommersielle inntektene skal kompensere for sviktende inntekter fra billettsalget.

Det er om å gjøre å fylle skipene, og så friste folk som reiser billig eller helt gratis til å handle mye og besøke skipets restauranter. Slik blir det likevel gode inntekter fra gratispassasjerene.

Følg flysmart24.no på Facebook og få reisenyhetene først

På Københavnbåten er det én sikker måte å skaffe seg gratistur på, det er å følge rederiet DFDS Seaways på Facebook.

Der dukker det jevnlig og flere ganger i året en «Spinn og vinn»-konkurranse der du stort sett vinner hver gang, ofte et minicruise til 100 kr som du får tilbake når du kommer om bord.

Melder du deg inn i gjesteklubben, og det er gratis, strømmer det nye gratisbilletter ned i postkassen din.

For mange av gratisbillettene er det ofte en begrensning ved at den ikke gelder i helgene, men også det er det ofte mulig å kjøpe seg ut av for noen hundrelapper.

Største rederi vil ikke gi opplysninger

Hos Color Line er man ikke interessert i å snakke så høyt om mulighetene for å reise helt gratis med fergene deres.

Når flysmart24.no spør det største norske fergerederiet om hvor ofte de har konkurranser og gjesteundersøkelser hvor man deler ut gratisbilletter til absolutt alle som deltar, kommer denne beskjeden fra informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen:

-Svar på slike spørsmål ønsker vi ikke å gå ut med av naturlige årsaker, skriver han i en epost.

Likevel er det jevnlige konkurranser både på rederiets Facebook-side der premiene ofte er friturer med hurtigbåtene fra Larvik og Kristiansand, og reduserte priser til Kiel.

Mange gratisbilletter er det også mulig å få for de som abonnerer på selskapets nyhetsbrev og ikke minst for de som betaler 160 kroner året og er medlem av Color Club. Her er – avhengig av tiden på året – raust med fribilletter til Sverige og Danmark, henholdsvis fra Sandefjord, samt Larvik og Kristiansand.

På noen av båtene får du neste tur gratis dersom du handler over en bestemt sum i taxfree-butikken.

Har sporadiske konkurranser

Også Stena Line strør om seg med gratisbilletter, og enklest får du tak i dem ved å abonnere på nyhetsbrevet deres, melde dere inn i Extra-klubben (gratis) og også følge rederiet på Facebook. Med disse tre alternativene i boks skulle reiser det meste av året være i boks.

I denne konkurransen hos Color Line fikk du en gratisbillett bare ved deltakelsen. (Faksimile)

-Konkurranser med gratis reise knyttet til FB-gruppen Stena Sagas venner er nokså sjelden, men de får ofte gode tilbud generelt. Vi har Facebook-konkurranser også på vår egen side. Disse kommer sporadisk, opplyser kommersiell sjef i Stena i Norge, Ole Herman Kjernsby, til flysmart24.no.

I tillegg til disse har også Fjordline sine ruter til Danmark og Sverige. Sistnevnte mellom Sandefjord og Strömstad. Der er transporten – som også hos konkurrenten Color Line – i prinsippet gratis hvis du registrerer deg i Fjord Club og reiser med bil og til og med fem personer.

LES OGSÅ: Utlendinger klager på prisnivå og service på Oslo Lufthavn
LES OGSÅ: Her finner du de aller billigste flybillettene
LES OGSÅ: Nytt sikkerhetsutstyr ødela reisendes klær på Gardermoen