«Mamma Mia 2» kan skape reiserush til ukjent øy

Oppfølgeren til verdenssuksessen «Mamma Mia» hadde verdenspremiere onsdag kveld. Den kan komme til å skape ny reisefeber. Vil du dit filmen ble tatt opp skal du denne gang ikke bestille billett til noen av de greske øyene.

Det har etter hvert blitt et kjent fenomen at opptakssteder for kjente filmer og TV-serier raskt blir  populære reisemål for mange. Folk vil dra dit for å se opptaksstedene med egne øyne og kanskje gjenoppleve hyggelige minner fra filmen eller serien.

Slik ble det også med den første «Mamma Mia»-filmen, bygd på ABBAs musikk. Den skapte en voldsom interesse og ikke rent lite «money, money, money» for de to greske øyperlene Skiathos og Skopelos hvor utendørscenene ble tatt opp. I filmen het øya Kalokairi.

Feel good-filmen med Meryl Streep, Pierce Brosnan og Colin Firth presenterte massevis av gresk øyromantikk. Filmen skapet et reise-rush der folk fra hele verden strømmet til øyene for å besøke spesielt Skopelos, hvor de fleste scenene ble «skutt.»

Onsdag kveld var det verdenspremiere på  oppfølgeren til «Mamma Mia». «Here we go again» kan bli en like stor publikumssuksess som den første, som er en av historiens største kassasuksesser blant msikaler.

Det kan skape en ny reise-rush. I så fall er det bare å sette kursen for Kroatia for de som vil gjenoppleve stedene filmen ble tatt opp på.

«Here we go again» er nemlig tatt opp på øya Vis, som ligger et par timers fergetur fra Split.

Artikkelen fortsetter under bildet

Ikke noe å utsette på idyllen på den kroatiske øya Vis. Foto: Visit Croatia

Vis er den av de bebodde kroatiske øyene som ligger lengst fra fastlandet, og har bare i overkant av 3.500 fastboende innbyggere.

Her lever folk av jordbruk – i hovedsak vindyrking – fiske og turisme.

Strendene er like flotte som på de andre øyene, havet like blått og varmt, og innbyr også til bading og seiling. Grotteturer, vannsport og dagsturer ut på havet er de aktivitetene som fremheves på Tripadvisor.

Flere av skuespillerne skrøt kraftig av Vis etter at filmen var tatt opp.

Vis nederst til venstre. Kart: Google

En av dem, Jessica Keenan Wynn, skrev på sin Instagram-konto under et bilde fra svømmebassenget med Adriaterhavet i bakgrunnen:

-Jeg har ankommet paradiset!

Vis går for å være en mer autentisk øy enn bl.a. Hvar, som har blitt kraftig turistifisert etter å ha vært den mest populære ferieøyen i Kroatia i mange år.

LES OGSÅ: Slik er SAS’ nyeste fly

Spesielt folksomt kan det være i Hvar by, og særlig i høysesongen.

Siden Vis er et lagt mindre reisemål må de som vil oppleve «Mamma Mia»-miljøet regne med å måtte overnatte.

Hoteller fins det flere av, om enn  ikke så eksklusive. De som velger å dra til øya vil neppe ha noe mot å tilbringe en dag eller to i dette øyparadiset, der prisnivået er behagelig for en norsk lommebok. En full middag med drikke koster ikke mer enn et par hundrelapper per person.

Er utgangspunktet for turen Split – og kanskje en svipptur innom Hvar – er man heller ikke langt unna den vakre kystlinjen og det mørkeblå havet på Makarska riviera, som lokker besøkende fra hele Europa.

Filmen har såkalt festpremiere i Norge den 20. juli.

Lik flysmart24.no på Facebook