Nå blir det enklere å sikre seg gullkort hos SAS

tter nyttår blir veien til gullkort hos SAS kortere for de som sikrer seg nytt betalingskort fra American Express. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Nå blir det langt enklere å oppnå gullstatus hos SAS etter at American Express har bestemt seg for å kaste seg tyngre inn i det norske markedet. Da skal det ikke mange flyturene til før statuskortet er i boks.

For mange flypassasjerer er gullkortet hos SAS Euro Bonus svært ettertraktet. Det gir blant annet fri tilgang til mange flyplasslounger i inn- og utland, i tillegg til at folk med denne kortstatusen kan bruke hurtigkøene i sikkerhetskontrollen på de fleste flyplasser.

Det er derfor ikke noe ukjent fenomen at mange reiser mer enn strengt tatt nødvendig med fly for å sikre seg og beholde SAS-gullkortet, som i tillegg gir innehaveren mange andre reisefordeler.

Nå kommer det imidlertid et tilbud som gjør det raskere å oppnå de 45.000 statuspoengene som er kravet for å få gullkortet hos SAS.

– I den grad man kan snakke om en snarvei til gullkortet hos SAS, så må det være å sikre seg dette nye kortet, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til flysmart24.no.

Løsningen blir et nytt betalingskort.

Kredittkortgiganten American Express har til nå hatt et samarbeid med DNB om kredittkort for det norske markedet.

Nå har selskapet avsluttet dette samarbeidet og vil satse på egenhånd i Norge. Selskapet lanserer nye betalingskort der kundene vil få opptil 20.000 statuspoeng hos SAS bare for å få kortet.

Da er man i realiteten så å si halvveis til gullkortet.

American Express Elite-kort vil riktignok koste 4.000 kroner i årsavgift, men gjøre at innehaveren ikke trenger å ta så mange SAS-reiser før gullkortet er i boks.

– Vi tror dette blir et populært tilbud, sier Johansen. Han innrømmer at det å fly nok til å sikre seg gullkort hos SAS har blitt et viktig markedstiltak i selskapet.

American Express lanserer tre ulike korttyper i sitt nye samarbeid med SAS – Classic, Premium og Elite.

Det er det sistnevnte kortet som gir 20.000 poeng med en gang årsavgiften er betalt. Dette er nok til at man automatisk får SAS sitt sølvkort og altså på full fart mot gullkortet.

Hvor mange reiser den enkelte må ta i tillegg for å oppnå gullkort, avhenger av hvor langt man reiser og hvilken billettkategori man har. De dyreste og lengste reisene gir flest poeng, mens reiser innen Skandinavia ikke gir så stor bonusuttelling.

Det fins imidlertid en måte å gjøre veien til gullkortet enda kortere.

SAS samarbeider også med kredittkortselskapet Mastercard. De som har betalt årsavgiften for deres Premium-kort vil i tillegg få ytterligere 12.000 statuspoeng på SAS-kontoen. Ved å være kunde hos begge kortselskapene kan man altså oppnå til sammen 32.000 statuspoeng i løpet av året bare ved å ha sikret seg de to kortene (American Express og Mastercard).

Det som skiller disse poengene fra de man får ved å foreta flyreiser, er at statuspoengene ikke kvalifiserer for flyreiser, men kun er poeng som teller i forhold til å oppnå høyere status.

I motsetning til Mastercard blir de nye kortene som American Express har presentert rene debetkort.

Det vil si at det ikke er noe kredittkort hvor man kan delbetale saldo. Hele saldo må betales ved forfall.

Det fins to måter å få gullkortet på. Det ene er å tjene opp 45.000 basispoeng i løpet av et kalenderår, eller foreta 45 enveisflyvninger med SAS i løpet av den samme perioden.