Gir blaffen i Trump – nå vokser USA-feberen igjen

Nordmenn velger i økende grad USA og Miami som reisemål igjen. Foto: TUI

Etter valget av Donald Trump til ny president i USA, stupte salget av feriereiser til Nord-Amerika med 30 prosent. Nå vender nordmenn igjen nesen mot Nord-Amerika.

Nedgangen for USA kom umiddelbart, det var nesten som å slå av en bryter:

– Folk likte ikke valget av Trump og svarte med å droppe USA som reisemål. Bestillingene dit falt med 33 prosent. Men for nordmenn er drømmen om USA sterk og nå er denne skepsisen som blåst bort, sier markedssjef i Ticket Feriereiser, Ellen Wolff Andresen.

Selskapet hennes selger billetter for flyselskapene og pakkereisearrangørene og har derfor god oversikt over hvordan nordmenns reisemønster utvikler seg og hvor vi reiser.

Fasiten for Nord-Amerika er ikke til å misforstå:

– Bestillingene til USA øker med 34 prosent, og det gjelder alle reisetyper. Det virker som om folk har innsett at de ikke får gjort noe med de negative konsekvensene av presidentvalget, og lar reiselysten vinne, sier hun.

Spesielt viser Tickets oversikt at California er den regionen som øker mest.

Ellen Wolff Andresen. Foto: Ticket

– Det ser ikke ut til at de mange skogbrannene i staten legger noen demper på reisene hit, for Los Angeles øker for eksempel med hele 123 prosent i forhold til i fjor, sier Wolff Andresen.

Til tross for den store økningen til Los Angeles er det likevel ingen som kan konkurrere med den solsikre «Sunshine State» som det største enkeltreisemålet.

– Ingen tvil, flest nordmenn fristes av Florida. Her har voksne og barn mulighet til å kombinere strand og storbyopplevelser. Her har man tilbud med alt fra storbyen Miami, fornøyelsesparkene i Orlando til utflukter i Key West og Everglades, sier Wolff Andresen.

På Tickets salgsoversikt for vinteren har verdensmetropolen New York rykket opp fra åttende til femteplass på listen over storbyer nordmenn har kjøpt seg tur til.

USA er det tredje mest populære landet av alle for nordmenn. Det er bare Spania og Thailand som slår USA-interessen blant nordmenn. På Tickets toppliste for kommende vinter rykker USA opp en plass til pallplass, og skyver Storbritannia ned til 4.plass.

Hun peker også på alle de cruisemulighetene som fins i Karibia med reiser ut fra Miami og Fort Lauderdale. Cruiseaktiviteten fra disse to byene hjelper også godt på salget av flybilletter dit.

– Bestillingene til Miami for kommende vinter har økt med 55 prosent, mens nærliggende Orlando har økt med 95 prosent, sier hun.

Her er nordmenns 10 på topp liste for USA-besøket

1. Miami

2. New York

3. Fort Lauderdale

4. Los Angeles

5. Orlando

6. Houston

7. Washington DC

8. San Francisco

9. Boston

10. Las Vegas

Kilde: Ticket feriereiser

Lik flysmart24.no på Facebook