Nå er Kjos størst i Norge for første gang

Bjørn Kjos har grunn til å smile - nå er Norwegian også største flyselskap i Norge. Foto: Norwegian

Bjørn Kjos har god grunn til å smile: For første gang siden selskapet ble startet i 2002 har Norwegian passert SAS og etablert seg som det største flyselskapet i Norge.

Mens Norwegian har passert SAS for lenge siden i konkurransen om å ha flest passasjerer totalt sett, har SAS hele tiden bitt seg fast som det største flyselskapet i Norge. Ferske trafikktallene som Avinor la frem fredag viser at den situasjonen er historie:

Norwegian hadde gjennom hele 2018 flere reisende enn sin hovedkonkurrent i Skandinavia her i landet. Norwegian fraktet 20 519 345 passasjerer på Avinors flyplasser, mens SAS hadde 20 280 810 reisende.

LES OGSÅ: Nå vil de fjerne turistskatten på norsk feriefavoritt

Ikke bare er Norwegian størst, det vokser også mye raskere enn sin konkurrent. Kjos’ vekst i fjor var på 4,7 prosent, mens SAS hadde en vekst på bare 1,4 prosent.

Hos Norwegian er man svært glade over den siste utviklingen:

– Ja, vi er glade over at flere passasjerer flyr med Norwegian. Dette bekrefter at de setter pris på vår lave priser, store rutenett og våre komfortable og miljøvennlige fly, sier presseansvarlig Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian til flysmart24.no.

Norwegian er nå det femte største lavprisselskapet i verden og fraktet i fjor til sammen 37 millioner passasjerer.

Topp-noteringen i Norge skjer selv om  Norwegians satsing de senere årene har vært utenfor Norge. Selskapet har vokst kraftig på både på Europa-ruter og på langdistansetrafikk fra Europa til USA og Asia.

Totalt reiste 54 397 000 passasjerer til, fra eller via Avinors lufthavner i 2018, noe som er en oppgang på 2,8 prosent sammenlignet med året før.

Antallet flybevegelser gikk ned med i overkant av 3000 flyvninger, eller 0,4 prosent.

LES OGSÅ: Dette er de skitneste stedene på hotellrommene

– Trenden i flymarkedet fortsetter. Det viser at flyselskapene gjør en bedre jobb med å utnytte kapasiteten sin, med blant annet fullere fly, samtidig som vi på blant annet Oslo lufthavn har flere store fly med plass til flere passasjerer per flyvning, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor i en pressemelding.

Det er trafikken til og fra utlandet som har den største økningen i 2018, og 22,5 millioner passasjerer reiste direkte til eller fra Norge og utlandet.

Lik flysmart24.no på Facebook