Ving fortsetter: Alle flyene går som normalt fra tirsdag

Full fart i Ving Norge fra tirsdag morgen, alle fly går som normalt. Foto: Thomas Cook Airlines Scandinavia

Usikkerheten rundt fremtiden til det norske reiseselskapet Ving er vekk: Driften fortsetter og flyene skal gå som normalt fra tirsdag, håper styret i selskapet.

Dermed kan tusenvis av selskapets kunder, som er klar for ferietur i Syden, bare senke skuldrene. Turene fremover vil gå som oppsatt for norske Ving og flyselskapet Thomas Cook Airlines Scandinavia.  

Ving skriver i en pressemelding mandag kveld at fullt fokus nå er på å ta vare på de reisende som er berørt av mandagens midlertidig avlyste flyreiser, og nå å sikre at flyene er i lufta allerede på tirsdag. Ving vil operere med akkurat de samme flyene som de har gjort til nå.

– Selv om jeg er trist over konkursen til Thomas Cook Group og alle dens ansatte og lojale kunder i mange land, ligger mitt ansvar her i Norden og for Vinggruppens fortsatte reise. Siden vi er en uavhengig og lønnsom del av konsernet, har vi allerede vært i stand til å sikre vår fortsatte virksomhet med støtte fra våre banker, långivere og garantister, sier Magnus Wikner, administrerende direktør i Vinggruppen i Norden.

For Vings reisende har konkursen til Thomas Cook Group ingen direkte innvirkning, heter det i pressemeldingen:

– Vi i Ving Norge har jobbet intenst det siste døgnet, og nå er vi bare veldig glade. Vi fortsetter å ha fullt fokus på gjestene våre, som har vært utrolig tålmodige og støttende i disse vanskelige timene, sier informasjonssjef i Norge, Siri Røhr-Staff.

Det er ikke mange bedrifter som må gå til driftspause og som opplever at kundene nærmest trygler om å drive videre. Det skjedde imidlertid med Ving mandag. – Beste reiseselskap og beste flyselskap, skriver en kunde på Vings Facebook-side.

Det strømmet på med oppmuntrende innlegg etter at Vings eierselskap, britiske Thomas Cook, mandag morgen begjærte seg konkurs.

Ving i Norge er en selvstendig juridisk enhet og rammes ikke automatisk av konkursen.

Det er ventet at selskapets ledelse senere mandag eller tirsdag informerer om hva som skal skje med den norske delen. Mandagens avganger ble innstilt på grunn av mangel på fly. Thomas Cook Airlines var satt på bakken som følge av eierselskapets konkurs.

At Ving driver videre vil glede mange kunder. De ga uttrykk for sitt håp om at Ving skulle bli berget mandag:

– Krysser fingre for at dere berger dere. Veldig bra selskap å reise med, er blant de innleggene som nå ligger ute. I tillegg er det også mange spørsmål om fremtidige reiser, som alle blir besvart med at det vil Ving komme tilbake til når ting er mer avklart.

En annen, som har kjøpt en reise til Gran Canarias sørvestkyst, skrev:

– Dere er det beste reiseselskapet og har reist med dere til samme hotell mange ganger i Patalavaca. Håper det går bra, skriver vedkommende.

En annen sendetemange roser til de ansatte i Ving:

-Krysser fingrene for at det ordner seg for Ving og Thomas Cook, og sender en rød rose til de ansatte i Ving og Thomas Cook Scandinavia som i tillegg til egne bekymringer for jobben sin må sitte og ta imot kritikk på vegne av morselskapet. Krysser fingrene for at vi kan reise på tur med Ving også neste år, skriver kunden.

I motsetning til eierselskapet har norske Ving, under ledelse av sin norske sjef Christian Grønli, levert store overskudd over svært mange år nå. Grønli vil trolig derfor få en nøkkelrolle i en eventuell fremtidig drift.

Thomas Cook er et av verdens største reisearrangører, og har eksistert i 178 år. Det har 600 butikker, et flyselskap og en hotellkjede.

Lik flysmart24.no på Facebook