Erik har hatt det samme feriehotellet i over 30 år

Nordmannen Erik Stubbom har bodd på hotell Monte Bello 65 ganger på rad. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Erik Stubbom kan man trygt kalle en lojal hotellgjest. Han har reist på faste ferier til Gran Canaria minst to ganger i året i over 30 år.

Han har ikke bare bodd på samme sted på den populære ferieøya, i Puerto Rico. Han har også bodd på samme hotell – Monte Bello.

Tradisjonen stanser ikke der heller. Han har også fått sitt faste rom i alle disse årene: 609. Der vaier det norske flagget på balkongen når den trofaste norske gjesten er på besøk.

– Jeg kommer tilbake til dette hotellet fordi jeg trives så utrolig godt her. Det er et rolig hotell og med fin utsikt, det har hyggelige ansatte som yter topp service.  Det er alltid god stemning her. Så hjelper det jo på at vi er en liten vennegjeng som reiser hit noenlunde samtidig. Nei, jeg bytter aldri ut Monte Bello, sier Nittedal-mannen bestemt.

To ganger i året, siste uke i februar og siste uke i oktober, kan man derfor være nokså sikker på å finne Erik Stubbom blant gjestene som befinner seg i Puerto Rico, på sørvestsiden av Gran Canaria.

Slik har han og kona Eva laget seg en tradisjon som 70-åringen sier han skal fortsette med så lenge kan er i stand til det. Denne gangen kunne ikke kona bli med, derfor tok han hennes datter Caroline M. Andersen og hennes sønn Urik (8 år) med.

De synes det er helt greit å bo der en ukes tid:

– Det er jo ikke verdens mest spennende sted, men de fleste reiser vel hit først og fremst for å nyte sol og varme. Og det får man jo alltid her, sier Caroline.

Artikkelen fortsetter under bildet

Denne gangen har Erik Stubbom med seg Caroline M. Andersen og sønnen Ulrik. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Stubboms turer varer alltid i tre uker.

Hotellet vet å sette pris på sin norske tilhenger. Personalet har sørget for at han har fått fast plass i spisesalen med egen stol som er merket «abuelo» (bestefar på norsk.). Han trenger derfor ikke lete etter plass når han skal innta sine frokoster.

Men han nyter faktisk enda flere privilegier som lojal besøkende:

Som eneste faste gjest får Stubbom sette igjen en koffert på hotellet når han reiser hjem. Slik slipper han å frakte håndklær, badeutstyr, duker og andre pyntegjenstander til rommet med seg frem og tilbake mellom Oslo og Gran Canaria hver gang han reiser.

– Det er veldig praktisk. I det hele tatt gjør folkene her alt de kan for at jeg og vi andre skal ha det bra her. Det er nok en viktig årsak til at jeg falt for dette hotellet i sin tid og at vi kommer tilbake – år etter år etter år, sier Stubbom.

Gaven han fikk da han fylte 60 var nok likevel et signal fra familie og venner om at nå kunne det kanskje være på tide å prøve noe annet enn Gran Canaria og Puerto Rico:

– Ja, jeg fikk en ferietur til Parga i Hellas i gave. Jeg dro dit, og syntes også det var et fantastisk flott sted. Så derfor har jeg gjort også det til en tradisjon. Nå har jeg vært der 10 år på rad, og kommer helt sikkert til å fortsette å reise dit også hvert år, smiler Nittedal-mannen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Erik Stubbom lever et aktivt liv når han er på feriene sine på Gran Canaria. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Han liker det rolige livet i Puerto Rico, og sier at han også setter stor pris på sikkerheten man finner der. Og dessuten:

– Jeg kan telle på en hånd de gangene det har vært dårlig vær her. Jeg er  mye ute, og tar gjerne noen turer i fjellene her på sørsiden av øya. Det er flotte turer der man alltid treffer andre nordmenn. Det er flest nordmenn som  vandrer i fjellene her nede, forteller Stubbom.

I de første årene gjorde han også diverse småjobber for hotellet, og ble bedt om å hjelpe til når det kom store norske grupper som skulle sjekkes inn. De senere årene har det blitt mindre jobbing, og mer ferie.

Er Erik Stubbom et særsyn som reiser tilbake til samme sted hvert år? Slett ikke. I en ferieundersøkelse som Finn Reise gjennomførte for et år siden svarte hele 45 prosent at årsaken til at de falt ned på valgte feriemål var at de hadde vært der før. Med andre ord – mange reiser igjen og igjen, til samme sted.

Kommersiell direktør i selskapet, Terje Berge, mener at mange etter hvert har fått et nært forhold til sine hotell og de ansatte der:

– Mange kommer igjen år etter år til det samme hotellet. De er der så ofte at de nærmest blir personlige venner av eierne og staben. Slik skjerper lysten til å reise tilbake, sier Berge.

– Det er helt naturlig at det utvikler seg slike preferanser. De har funnet seg sitt favorittsted og vet akkurat hva de finner når de returnerer dit neste år, sier Berge som også selv skal gjøre det samme neste sommer som i fjor sommer: Seilturer ut fra Hvalerøyene og cruise med Celebrity cruise lines i Karibia.

Christian Grønli, som er sjef for den største pakkereisearrangøren Ving i Norge, kan fortelle at det fins en rekke mennesker som gjør akkurat som Stubbom:

– Ja. Og som selskap er vi utrolig heldige som har så lojale kunder og som vi har hjulpet å finne sitt ferieparadis. Vi har en rekke kunder som år etter år, og ofte flere ganger i året, reiser tilbake til sitt feriehotell – og gjerne samme rommet, sier Grønli.

Lik flysmart24.no på Facebook