Ving har sikret seg de mest populære Syden-hotellene

Atlantic View på Gran Canaria var det første voksenhotellet Ving lanserte. I dag er det et av selskapets mest populære hotell. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Den nordiske Ving-gruppen har kjøpt opp et spansk selskap som eide 12 av kjedens mest populære hoteller. Det betyr blant annet at skandinavisk charterindustris første voksen-hotell – Sunprime Atlantic View på Gran Canaria – heretter er nordisk eid.

Da Ving for over 10 år siden introduserte tilbudet om Syden-hotell med barneforbud utløste det et ramaskrik blant småbarnsforeldre.

I dag er kritikken borte, og flere av selskapets voksen-hoteller er blant bestselgerne. Her er det en nedre aldersgrense på 16 år.

Dette er imidlertid ikke det eneste høyprofilerte Ving-hotellet som nå blir eid av reiseselskapet selv:

Også en slager spesielt blant barnefamilier gjennom mange år – Sunwing Alcudia på Mallorca – blir med på kjøpet. Bildet av dette hotellet preger Vings markedsføring av Alcudia.

Artikkelen fortsetter under bildet

Dette hotellet, Sunwing Alcudia, er kjent for svært mange norske barnefamilier. Foto: Ving

Med på kjøpet blir bl.a. også disse hotellene:

Sunprime Waterfront på Mallorca, Sunwing Fañabé Beach på Tenerife og O.B.C. på Gran Canaria.

For Ving har det vært viktig å sikre seg disse hotellene. Både fordi de selger godt år etter år, men også fordi de er sterkt knyttet til Ving som merkevare.

Vings nye selveide hoteller kommer etter at Ving i Norden torsdag gjorde det kjent at det nye selskapet har kjøpt opp det spanske hotellselskapet AROE. Dette selskapet eier 12 hotell med ca. 2.000 rom på Mallorca, Tenerife, Menorca og Kanariøyene. Alle disse er nå eid av Ving Norden.

Hotellene ble sikret for sommeren 2020 for de nordiske gjestene i forbindelse med Thomas Cooks konkurs, men kjøpet gjør at disse populære hotellene nå beholdes i Vinggruppen på lengre sikt.

– Vi er glad for at vi nå har sikret noen av våre best likte hotell også for fremtiden, og at vi gjennom oppkjøpet også skaper nye muligheter for å vokse med nye hotell i Middelhavsområdet og på Kanariøyene, sier Magnus Wikner, konsernsjef i Vinggruppen i Norden.

Alle hotell har et langt partnerskap med Vinggruppen.  Arbeidet med bærekraft på hotellene har ført til at 8 av hotellene har høyest mulig score, Gold Status, i Travelifes bærekraftsertifisering.