Hit drar flest nordmenn for å feire jul i utlandet

To ferske undersøkelser viser hvor nordmenn reiser når de skal feire jul under varme himmelstrøk. Det er to områder som peker seg ut som de soleklare favorittene.

Hos landets største reisearrangør, Ving, er det ikke tvil:

De fleste som skal feire jul under andre himmelstrøk og som kjøper seg en pakkereise skal enten til Kanariøyene eller til Thailand.

Syden-jul en tradisjon

– Mange har gjort julefeiring i Syden til en egen tradisjon. Andre synes det er spennende å prøve noe nytt – og kanskje for en gangs skyld slippe unna både julevask og kampen om sprøtt svor på ribba, sier informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

Hos Ving er de mest populære reisemålene den alltid gode slageren Gran Canaria. Det sammen med en annen av Kanariøyene som også er populær blant nordmenn – Tenerife. Dessuten lokker også reisemål som Thailand, Kapp Verde og Madeira mange nordmenn på jule- og nyttårsferie.

Mange fridager frister

En annen undersøkelse, gjort av bransjeorganisasjonen Virke Reise, viser akkurat samme bilde:  Thailand og Kanariøyene er klare feriefavoritter for de som ønsker en varmere jul.

– Mange røde dager faller på virkedager denne julen. Tar man noen ekstra fridager kan man sitte igjen med to uker ferie. Alt ligger dermed til rette for at folk kan ta seg en tur til varmere strøk, sier lederen for Virke Reise, Astrid Bergmål.

Virkes undersøkelse viser at 33 prosent av nordmenn planlegger å reise bort i juleferien i år. Av disse oppgir 16 prosent at de har tenkt seg til utlandet, noe som er relativt stabilt sammenlignet med fjoråret. Ti prosent oppgir at de har planer om å slappe av, sole seg og bade i juleferien.

Storfamilien på tur

Hos Ving mener man at et nytt trekk er at storfamilien legger ut på juletur sammen:

-Ja, i år ser vi en økning i antall barn som reiser. I tillegg er det flest bestillinger til våre familiehotell disse ukene, så denne jula er det tydeligvis mange norske storfamilier som bytter ut stress og mas med sol og mer tid til hverandre, sier Røhr-Staff.

Samtidig som mange vil til utlandet i jula, er også flere enn noen gang opptatt av miljø når de skal reise.

– Reiselysten er på topp, samtidig som stadig flere av oss er opptatt av at reisene våre skal være så bærekraftige som mulig, sier Bergmål i Virke Reiseliv.