SAS gjenåpner 23 nye Europa-ruter – to fra Norge

SAS gjenopptar ruter etter korona-stengingen. De fleste skal gå fra København. Foto: Knut-Erik Mikalsen

SAS har i dag, fredag, presentert en liste på 23 ruter som selskapet tar sikte på å gjenoppta i løpet av midten av juni. To av disse berører Norge, fra Oslo og Trondheim. SAS varsler enda flere ruter fra Oslo.

Det meste av selskapets ruteprogram har ligget nede som følge av korona-krisen. Bortsett fra noen få fly i aktivitet i Skandinavia, har selskapets flåte stått på bakken siden andre halvdel av mars.

Etter som flere land etter hvert nå melder om lettelser i reiserestriksjonene, har SAS og andre selskapet valgt å ta opp igjen noen ruter.

For Norges del dreier det seg om ruten mellom Trondheim og København fra 15. juni. Den skal ha tre ukentlige avganger. Dessuten åpner SAS en sesongrute mellom Oslo og Split i Kroatia med start 20. juni

De fleste rutene selskapet åpner, vil gå fra København. Det dreier seg om avganger til destinasjoner som Athen, Palma på Mallorca, Nice, Reykjavik, Split og Thessaloniki. Selskapet åpner også ruter til europeiske knutepunkter som Frankfurt og München.

Avgangene fra f.eks. Oslo vil gå tidligere til fra Kastrup slik at det er mulig for nordmenn å bruke de fleste av rutene som settes opp fra Danmarks hovedflyplass:

-Det kan riktignok bli lenger ventetid enn normalt etter som det totalt sett er færre avganger. I takt med økende etterspørsel og at restriksjonene letter enda mer, er vi klare til å øke igjen også fra Oslo og til Europa, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til flysmart24.