Flere fly sendes på vingene: – Overveldende interesse

Denne uken har langt flere fly tatt av norske flyplasser enn før under korona-krisen. Foto: Avinor

Denne uken har markert et tidsskille i norsk luftfart, veien ut av korna-krisen har startet for alvor. Fra nå av sendes langt flere fly i luften enn noen gang etter at pandemien satte flyene på bakken i andre halvdel av mars.

På de store flyplassene er det fra denne uken av atskillig større trafikk enn de siste månedene. Dette til tross for at nivået stadig er bare på en fjerdedel av det som er normalen for denne tiden av året på landets hovedflyplass, Oslo Lufthavn.

Både SAS, Norwegian og Ryanair satte i gang enn rekke av de nedlagte rutene. Norwegian og SAS sørger for at nordmenn igjen får flere alternativer til reisemål langs Middelhavskysten og storbyer i Europa, mens Ryanair og Norwegian sørger for at det igjen er direktefly mellom Oslo og verdensmetropolen London.

I tillegg starter også mange av de utenlandske flyselskapene opp sine Norge-ruter igjen.

Flere populære reisemål

Hos Norwegian var man fornøyd med belegget om bord på flyene til de mer enn 10 nye reisemålene i Skandinavia, Spania, Frankrike, Storbritannia og Kroatia som startet onsdag og torsdag. Blant annet ble rutene til sikre publikumsfavoritter som Alicante, Malaga, Antalya, Nice og Palma satt i gang. Torsdag kom bl.a. Barcelona, Budapest og Praha inn på rutenettet igjen.

– Vi har opplevd en helt overveldende og positiv mottakelse fra nordmenn, og salget er blitt mangedoblet, sier pressesjef Andreas Hjørnholm i selskapet til flysmart24.

Han forteller at mange har vært klar for å sette kursen mot utlandet når muligheten åpnet seg:

– Det er ingen tvil om at folk benytter sjansen til å sikre seg en ferie i Syden eller til en av våre by-destinasjoner når myndighetene løfter restriksjonene. Vi er i alle fall veldig godt fornøyd med hvordan det har forløpt så langt, sier Hjørnholm.

SAS først ut

SAS har «tyvstartet» litt og allerede åpnet til Barcelona, Alicante, Malaga Nice og Split og startet onsdag opp med Athen og Reykjavik.

Også på Sandefjord Lufthavn Torp var det betydelig økt flyaktivitet fra onsdag, også der ble flere Ryanair- og Wizz Air-ruter åpnet. Blant annet ble det åpnet ruter til Alicante, Malaga mens Wizz Air har opplevd så stor interesse at de allerede har økt frekvensen fra Torp:

Varierende belegg

– Det er litt varierende belegg. Ryanair starter til Alicante og Malaga i dag., onsdag. Der er det forholdsvis bra booket på utreise, men få innkommende. Vi ser også at det er forholdsvis bra bookinger til Polen. Det er stor pågang på ruten til Bucuresti i Romania, så der har Wizz Air økt fra to til tre avganger per uke. Der er det mange arbeidsreisende, skriver Mathisen i en epost.

Til Storbritannia og Italia, som starter senere denne uken, er det moderat belegg på flyene, skriver hun.

Lik flysmart24.no på Facebook

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles