To nye korona-smittede passasjerer på fly i Norge

FHI har nå gått ut med informasjon om to nye smittede passasjerer på fly til Norge. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Folkehelseinstituttet har besluttet å gå ut med opplysninger når det blir oppdaget at passasjerer som er korona-smittet har reist med fly. Det gjelder fly innen Norge og fly til og fra utlandet.

Tirsdag har instituttet lagt ut informasjon om to nye tilfeller der det har blitt oppdaget at covid-19 smittede har fløyet. Det gjelder:

SAS-rute SK 4700 fra Nice til Oslo 11. august. Dette flyet landet på Oslo Lufthavn om kvelden, klokken 23.35.

Lufthansa-rute LH 682 fra Frankfurt til Oslo Lufthavn, også dette den 11. august. Dette flyet landet på Gardermoen kl. 15.00

Blir gjort kjent

Meldingen om de nye tilfellene er lagt ut på en egen nettside der alle smittesaker på fly, båt og buss blir gjort kjent for publikum etter hvert som de dukker opp. Fullstendig liste – de nederst i artikkelen.

Instituttet gjør oppmerksom på at det ikke er nødvendig for noen å gå i karantene dersom de har vært med på en av de aktuelle flyturene.

-På reiser med plassreservasjon blir passasjerer som har sittet i nærheten av en person med bekreftet smitte kontaktet direkte av lokale helsemyndigheter. Disse passasjerene blir informert om videre oppfølging i forbindelse med smittesporing, skriver FHI. 

Blir bedt om å sjekke symptomer

Alle andre som har vært om bord på de spesifikke reisene blir oppfordret til til å være oppmerksomme på egen helse og ta kontakt med helsetjenesten dersom de får symptomer på luftveisinfeksjon. FHI skriver at så lenge man ikke har symptomer er ikke karantene nødvendig.

Et ytterligere tiltak for å avdekke og spore covid-19 smitte på fly har kommet etter at det på Oslo Lufthavn torsdag ble åpnet et eget testsenter for ankommende passasjerer fra utlandet. Dette er et frivillig og gratis tilbud for de som ønsker å teste seg.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles