SAS gjenåpner enda flere korona-lukkede ruter

SAS gjenåpner stadig flere ruter som har vært stengt etter korona-pandemien. Bl.a. her fra Bergen hvor selskapet går opp på frekvensen. Foto: Knut-Erik Mikalsen

SAS fortsetter å gjenåpne ruter som har vært stengt som følge av korona-pandemien. Det gjelder ruter både innen Europa, til Asia og USA og skjer ifølge selskapet som følge av økt etterspørsel i markedet.

For Norges del åpner SAS igjen den viktige ruten mellom Oslo og EU-hovedstaden Brüssel. Også ruten fra Stavanger til Bergen får igjen fullt trafikkprogram, skriver SAS i en pressemelding torsdag.

Ellers er dette ruter som nå har åpnet: Oslo – Amsterdam, Oslo – Berlin, Oslo – Hamburg og Oslo – Kiev.

– Det er bra etterspørsel innenlands, men noe mer avventende med tanke på Europa. Vi spent på responsen i markedet og er klare til å følge etterspørselen, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til flysmart24.

Av meldingen går det også frem at SAS øker frekvensen på ruten mellom København og New York, til daglige avganger.

Åpner både USA og Asia

Ruten til Washington DC gjenåpnes også får to ukentlige avganger fra midten av september. I tillegg opprettholdes frekvensen på rutene til San Francisco og Chicago.

Også rutenettet til Asia åpnes sånn smått, og nå gjelder det ruten fra København til Shanghai. Den åpnes i slutten av september, dog kun med en avgang i uken.

Med denne åpningen har SAS likevel åpnet trafikk til alle de tre sentrale områdene – Europa, Asia og USA.

Innen Europa åpner selskapet ruten fra København til Paris, og fra Stockholm til Frankfurt.

18 ruter åpnes

I alt er det 18 ruter som gjenåpnes i denne omgang. Det betyr flere fly i trafikk. SAS har, som resten av luftfartsindustrien, hatt det meste av flyflåten stående på bakken etter at korona-krisen rammet verden for alvor fra midten av mars.

I flere omganger tidligere har SAS åpnet igjen noen av rutene som det har vært størst etterspørsel på. Dette gjelder bl.a. en rekke ruter til de populære ferie-destinasjonene langs Middelhavet, og ruter til de viktigste hovedstedene i Europa.

Tilbyr gavekort

SAS har ennå milliarder av kroner som selskapet skal refundere til sine reisende.

På denne bakgrunn skriver selskapet at ruteprogrammet fremover vil være forbundet med usikkerhet på grunn av stadig endrede reiserestriksjoner.

Derfor tilbyr selskapet muligheten til å bytte ut en planlagt reise mot en såkalt SAS Travel Voucher – et gavekort – opptil 16 dager før avreise. Det som vil gjelde for alle internasjonale reiser frem til 15. januar.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles