Laget kvalme på feriehotellet – kastet ut første dag

Nordmannen ble kastet ut fra Sunwing Fañabé Beach på Tenerife. Dette er et typisk familiehotell. Foto: Ving

Nordmannen brøt de fleste av reglene for opphold på feriehotellet, og truet både andre gjester og de ansatte. Det endte med at han ble kastet ut, og det allerede på den første feriedagen. Da forlangte han erstatning fra Ving.

Det har Transportklagenemnda for pakkereiser bestemt at han bare kan glemme, og er enig med reiseselskapet i at det var umulig å la mannen få bo på hotellet.

Mannen ville ikke bare ha dekket utgiftene for hotellet han ble kastet ut fra på Kanariøyene, men også for det han måtte betale for det nye hotellet han ble innlosjert på. Han mente rett og slett at han skulle bo gratis. Ethvert krav er blitt avvist, også av Ving.

– At gjester blir kastet ut skjer uhyre sjelden. Jeg har faktisk ikke hørt om noen annen sak enn denne i mine fire år i Ving, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff til flysmart24.

Bråk med en gang

Den aktuelle gjesten reiste sammen med en annen person i november til det som er en av nordmenns feriefavoritter om vinteren, Kanariøyene. Der kjøpte de seg inn på at av Vings egne merkehoteller i Playa de las Americas på Tenerife. Familiehotellet heter Sunwing Fañabé Beach. Det har flere ganger har blitt kåret til familiehotell nummer én hos selskapet.

Mannen startet å bråke nokså med én gang, og både hotellets resepsjon og helpdesk mottok flere klager på hans oppførsel. Allerede samme dag som han ankom måtte hotellet derfor ha møter med ham der han ble advart mot at oppførselen kunne ende i utkastelse.

Det hjalp lite. Mannen brøt åpenlyst røykeforbudet både på rommet og balkongen, og var ufin mot personalet som oppsøkte ham for å få slutt på den ulovlige aktiviteten. Han opptrådte dessuten kraftig beruset på hotellets fellesarealer, der han hadde en truende oppførsel overfor andre gjester.

Han truet også de ansatte i hotellets butikk, helpdesk og også Vings egne ansatte som forsøkte å roe ned mannen.

Bedt om å pakke

Som om ikke det var nok, oppførte mannen seg «meget upassende» overfor sitt reisefølge, som klagenemnda omtaler det i saksfremlegget sitt.

Senere på den første dagen av det ukelange oppholdet, besluttet hotell og reiseselskap at nok var nok. Han ble bedt om å pakke og ble umiddelbart flyttet til et annet hotell i nærheten, Labranda Isla Bonita. Hans medreisende oppførte seg ordentlig og bodde på Sunwing-hotellet under hele oppholdet.

Krevde tusenvis av kroner

Mannen protestere mot å bli kastet ut, og har i etterkant sagt at han ikke kjenner seg igjen i den versjonen som er blitt laget om problemene han skal ha forårsaket.

Han krevde derfor erstatning fra Ving. Han ville ha tilbake det han hadde betalt for sitt opprinnelige hotell og dekket utgiftene til det hann ble flyttet til. Han krevde 6 500 kroner av reiseselskapet.

Det sa Ving blankt nei til, og har nå fått full støtte fra pakkereisenemnda.

Nemnda har konkludert med at mannen ikke har rett på noen erstatning fordi Ving har rett til å kaste ut personer som ikke oppfører seg i henhold til de fastsatte reglene på hotellet.

Var berettiget

«Ving valgte å kaste ut klager, mens hans medreisende fortsatte å bo på hotellet. Nemnda kan ikke, basert på sakens faktum, legge til grunn annet enn at utkastelsen av klager var berettiget. Klager fikk også flere advarsler og det ble gjennomført møter med han uten at adferden stanset. Ving har i en slik situasjon også ansvaret for å ivareta sine ansatte og andre gjester på stedet,» skriver nemnda i sin beslutning.

 

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles