Det å fly til ingen steder kan bli en ny trend

Mange er så sugne etter å fly at de blir med på flyturer - bare for å få fly. Korona-krisen har stanset mange reiseplaner. Foto: O'Hare International Airport

Korona-krisen er i ferd med å lage en flytrend få ville trodd var mulig. Flere flyselskap har allerede lansert det, og nå ser det ut til at også Singapore Airlines følger etter.

De jakter på kunder som har fått så sterk reise-abstinens at de flyr hvor som helst bare for å komme seg på vingene igjen.

Hvor disse turene går? Ingen steder, rett og slett. Kundene kjøper billett til en flere timer lang flytur, nyter det å flå fly igjen og de fasilitetene om bord som de var vant til før korona-krisen. Etter å ha spist og drukket i 30 000 fot, lander de igjen noen timer senere, uten egentlig å ha vært noen steder.

Vill etter å fly

Avisen The Straits Times kan nå melde om at sjefene i Singapore Airlines jobber med et tilbud lik dette. De henvender seg til fly- og reiseglade mennesker, som innser at de strenge reiserestriksjonene over alt vil gjøre at det er svært lenge til de kan gjøre seg noen forhåpninger om å komme seg på flytur igjen.

Derfor har en samarbeidspartner lansert et tilbud om å tilby dem en flyopplevelse utenom det vanlige. Det inkluderer limousintjeneste til og fra flyplassen, hotell, shopping på Shangi-flyplassen og raus personlig service selve flyturen. Meningen er at det hele skal minne mest mulig om en tur slik de var vant til før korona-krisen.

Forlater ikke flyplassen

Taiwanske Eva Air og Starlux Airlines har allerede gjennomført flere slike turer. EvaAir bød på spesielle temareiser i august og gjennomført flere liknende turer senere.

De flyr ut med passasjerer som kan nyte det å være på vingene i tre timer før man lander igjen. De bryter ingen smitteregler eller reise-restriksjoner. De har ikke vært noe sted. Så gir det flyselskapene litt penger i kassen som har blitt slunken som følge av krisen.

Tusener interessert

Et tilbud som er om mulig enda mer sært er den Songshan-flyplassen i Taiwan tilbyr. Der har mange gitt uttrykk for at de er så sugen på en reise at de betaler for å komme til flyplassen, passere sikkerhetskontrollen og gå om bord i et fly.

Det veldig spesielle med dette er at flyet ikke forlater flyplassen en gang. Over 7 000 meldte seg interessert i de 70 plassene på det første arrangementet.

Også over Norge

Heller ikke i Europa er dette et helt ukjent fenomen, dog er dette turer med et helt bestemt mål. Manuel Kliese, i dag Tyskland-direktør for Innovasjon Norge, har arrangert en rekke flyturer uten å skulle lande noen steder.

– Ja, ti ganger mellom 2007 og 2017. Det var da en tolvtimers flytur fra og til Düsseldorf eller Berlin-Tegel. De gikk over Norge, Svalbard, Nordpolen, Kapp Morris Jessup og så å si hele Øst-Grønland, Island og tilbake. Fløyet la seg i lavere høyde over alle relevante områdene, forteller Kliese til flysmart24.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles