Nye pass klar – men det du har er fortsatt gyldig

De nye passene i Norge har ny design, men inneholder også flere opplysninger enn før. ill: Politiet

Etter lang ventetid er de nye norske passene nå klare. De nye skal være enda vanskeligere å forfalske, og har dessuten fått nytt design.

Politiet ønsker imidlertid å hindre at de skal bli overstrømmet av bestillingen av det nye passet. Derfor har politiet en klar og innstendig bønn til de som nå tror at de må skifte pass:

Du trenger ikke oppsøke politiet for å få det nye passet. Det du har vil fortsatt være gyldig ut perioden som er angitt i passet.

– Passet er gyldig til utløpsdato, og er fortsatt et godt og sikkert reisedokument. Du trenger ikke å søke om nytt pass før det gamle utløper, sier assisterende politidirektør, Håkon Skulstad, i en pressemelding.

Han sier at de nye passene er et viktig kriminalitetsforebyggende tiltak.

– Det bidrar til å forebygge ID-misbruk og alvorlig kriminalitet som arbeidslivskriminalitet, menneskehandel og terror, sier Skulstad.

I løpet av neste måned skal de nye nasjonale ID-kortene for Norge også værer klare. Dette er en hendigere utgave i kredittkortstørrelse, og som vil fungere som identitetsbevis for nordmenn innen Schengen.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles