Gjenopptar verdens lengste flyrute – 19 timer om bord

Singapore Airlines skal bruke en Airbus A350-900 når selskapet gjenopptar verdens lengste flyrute. Foto: Airbus

For to år siden åpnet Singapore Airlines det som nå er verdens lengste non stop flyrute, fra New York til selskapets hjemmebase i Sørøst-Asia. Da korona-krisen slo inn over oss i mars ble den stanset. Nå skal den i gang igjen.

Fra neste måned, den 9. november, blir det tre ukentlige avganger på denne signalruten, som appellerer til de som liker å reise langt med fly. Uansett retning må reisende regne med å tilbringe nesten 19 timer om bord. Lengst er flytiden fra USA til Singapore.

Også økonomiklasse

Selskapet opplyser i en pressemelding at det blir et par endringer i forhold til tidligere. Flyet vil gå fra John F. Kennedy-flyplassen i New York, ikke Newark slik som før. Flytypen er også en litt annen.

Sist brukte selskapet en hypermoderne Airbus A350-900ULR, med kun business- og økonomi premium-seter om bord. Nå skal man bruke standard-utgaven av flytypen, som har litt færre seter i premium-klassen, men flere seter totalt og med 187 økonomiklasse-seter.

Flytiden blir imidlertid lang. Fra New York til Changi-flyplassen i Singapore er det regnet ut at turen vil ta 18 timer og 40 minutter. Den andre veien vil flytiden bli 18 timer og 5 minutter. Avstanden flyene skal tilbakelegge på hver tur er på over 15 000 kilometer.

Gjenoppbygging

For Singapore Airlines er det å gjenstarte ruten en tegn på at selskapet sakte er i ferd med å vende tilbake i virksomhet igjen, etter at all flyvning har vært korona-stanset.

Også australske Qantas har jobbet med en ultralang flyrute, mellom Sydney og New York. Arbeidet med denne er stanset av korona-pandemien. Flytiden her blir over 19 timer fra den amerikanske metropolen.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles