«Fantastisk salg» på Bangkok-rute – kan gi nye avganger

I begynnelsen av november kan Norse-gründer Bjørn Tore Larsen sende sin første Boeing 787 Dreamliner på den nye direkteruten mellom Oslo og Bangkok. Foto: Norse Atlantic Airways

I forrige uke lanserte det nye norske langdistanse-selskapet Norse Atlantic Airways en ny rute fra Oslo. For manges store glede skal den flys mellom Gardermoen og Bangkok, og starter først i november.

Det førte til et umiddelbart salgsskred av nordmenn som som har Thailand som feriefavoritt, og som har savnet en nonstop-rute fra Oslo. Denne kjappe reisemuligheten har de ventet på i over et par år nå.

I Norse legger man ikke skjul på gleden over at mange nordmenn har hoppet på det nye tilbudet og at billettsalget er svært godt:

Norse: – Fantastisk

– Responsen etter lanseringen av vår rute Oslo-Bangkok har vært fantastisk, sier kommunikasjonssjef i Norse Atlantic Airways, Christina Carare, til flysmart24.

Som flyselskap flest vil Nose ikke ut med noen nøyaktige tall om salget, det er forretningshemmeligheter som alle selskap verner om når det gjelder enkeltruter.

LES OGSÅ: Mistet flyet etter togforsinkelse – fikk ikke ny billett

Den nye ruten starter den 2. november, og skal flys to ganger i uken gjennom hele vintersesongen. Det blir avganger på torsdager og lørdager. Siste avgang fra Oslo er den 30. mars neste år, med retur dagen etter.

Grep sjansen

Avgang fra Oslo er klokken 16.10, med ankomst klokken 10.15 neste dag. Flytiden er 12 timer og 5 minutter. Returen blir dagflyvning, med avgang påfølgende dag klokken 12.30, med landing klokken 19.30 på Oslo Lufthavn. Her er flytiden oppgitt til 13 timer.

LES OGSÅ: Norsk redaktør på Gran Canaria irritert: – Nå må mennene ta seg sammen

Norse har slått til og startet den nye ruten mens den andre aktuelle aktøren – Thai Airways – fortsatt ikke har gjenåpnet ruten selskapet pauset da pandemien rammet i mars 2020.

Desto mer populært har det vært at Norse har valgt å satse på sin første rute til Asia. At det da ble Bangkok kom ikke som noen stor overraskelse.

Kan bli flere avganger

Responsen Norse har fått i de dagene siden nyruten ble lansert den 3. mai, har vært så stor at selskapet ikke utelukker at det kan komme flere avganger i tillegg til de to ukentlige som den er satt opp med så langt.

LES OGSÅ: Super-jumboen inn på rute til norsk feriefavoritt

Carare formulerer seg slik når hun svarer på flysmart24s spørsmål om det kan ligge an til økt frekvens:

– Vi er alltid åpne for å vurdere lønnsomme muligheter, som å øke frekvensene for en rute der vi ser stor etterspørsel og muligheter for utvidelse, sier Carare.

Et flyselskap vil sjelden vise kortene om sine konkrete ruteplaner tidligere enn de må, for ikke å gi konkurrentene informasjon som de kan utnytte i konkurransen med Norse.

Flere muligheter

For nordmenn på jobb- og ferietur østover blir det nå uansett bedre flyforbindelser enn noen gang før siden pandemien.

I tillegg til Norse har SAS besluttet å åpne rute fra København til Bangkok fra oktober, mens Thai Airways er i gang med sine direkteruter fra både Stockholm og København. Ikke fra Oslo, det er ennå uklart når denne ruten eventuelt kan bli restartet.

Andre aktuelle reiseveier for nordmenn etter at Thai la ned nonstop-ruten i 2020 har bl.a. vært med Finnair via Helsingfors, Emirates via Dubai, Qatar Airways via Doha og Turkish Airlines via Istanbul.