Ble livredd, vuderte om hun skulle gå av flyet

Dette sikkerhets-kortet møtte kvinnen på Norwegian-flyet til Nord-Norge. Foto: Privat

Kvinnen fikk sjokk da hun satte seg i setet på Norwegian-flyet. I stollommen foran henne lå et sikkerhets-kort som tydet på at hun satt i et Max-fly, som er forbudt å bruke over hele verden. Hos Norwegian sier at man at noen har reagert, men at selskapet ikke vil endre informasjonen.

Mange flypassasjerer er blitt skremt etter de to havariene med ulykkesflyet Boeing 737 Max. Nå er flytypen satt på bakken over hele verden.

Men hos flere selskaper, bl.a. Norwegian, er sikkerhets-kortet som ligger i stolsetet det samme som i en liknende flytype, Boeing 737-800.

Kvinnen, som skulle reise på påskeferie, forteller til flysmart24.no at hun flyr en god del, og har gode erfaringer med å bruke Norwegian.

Hendelsen like før helgen satte imidlertid et støkk i henne:

– Jeg forsikret meg før turen at vi ikke risikerte å fly med et Max-fly. Da jeg satte meg i setet fikk jeg likevel litt av et sjokk. I stollommen foran meg lå et kort som instruerte om sikkerhets-rutinene for Max-fly, forteller kvinnen.

– Jeg ble kjempestresset og livredd, måtte skyndte meg å melde en jeg kjenner med flykunnskap. Jeg vurderte om jeg skulle gå av flyet. Jeg reiser ikke med Max-fly, forteller kvinnen.

Hun tok kontakt med en hun kjenner og som kan mye om fly for å spørre om det virkelig kunne stemme at Norwegian bruker flytypen som er forbudt å bruke etter to havarier som har vakt oppsikt over hele verden.

Hun ble beroliget da hun fikk beskjed om at hun nok satt i «tvilling-flyet» til Max, en Boeing 737-800, og at Norwegian – i likhet med andre selskaper – har satt sine Boeing 737 Max-fly på bakken.

Denne kvinnen er langt fra den eneste som har reagert på at 737-flyene til Norwegian er utstyrt med sikkerhetskort som kan få folk til å tro at de reiser med et Max-fly. Flere har tatt opp det samme på sosiale medier overfor Norwegian.

Talsperson for Norwegian, Astrid Mannion-Gibson, sier til flysmart24.no at selskapet kjenner til at det har vakt oppmerksomhet at Max-benevnelsen står på kortene:

– Vi kjenner til at noen få har reagert på dette, men langt ifra i så stor grad at vi føler behov for å gjøre noe med saken. Det står tydelig på sikkerhetskortene at de gjelder både for Boeing 737-800 og Boeing 737-8MAX og dersom noen er usikre så håper vi de tar kontakt med en av våre medarbeidere om bord, sier hun.

To ulykker med denne flytypen, i Indonesia og Etiopia, har på kort tid krevd flere hundre menneskeliv.