Nå blir shoppingturen til London billigere

Pundet har falt verdi, det gjør det billigere i London. Foto: Photos.London.

Brexit-kaoset i England er godt nytt for norske shoppere med kurs for London. Pundet faller i verdi, og det gjør at regningen etter et besøk i England blir litt lavere enn bare for få uker siden.

Valuta-ekspertene tror at pundet vil være nede for telling også senere utover høsten.

Det er brexit-kaoset i England som har ført til denne situasjonen. Den usikkerheten som har blitt skapt i valutamarkedet etter at Boris Johnson ble statsminister, har ytterligere satt fart i pund-fallet.

Dramaet dreier seg om risikoen for at Storbritannia må forlate EU uten noen avtale på plass den 31. oktober. Den usikkerheten har økt med Boris Johnsons inntreden i 10 Downing Street.

Danske Banks vurdering denne uken er at en situasjon med et avtaleløst brexit vil føre til «en massiv svekkelse av pundet,» slik banken formulerer seg.

Tirsdag sto pundet i 10,62 norske kroner. Det er ikke mange ukene siden nordmenn måtte ut med over 11 kroner for et britisk pund, det var 12. juni.

Verre var det i begynnelsen av mai. Så sent som 8. mai måtte nordmenn, ifølge Norges Bank, ut med 11,40 for et britisk pund. Siden har det bare gått en vei – nedover.

DNBs morgenrapport for valuta og renter så sent som tirsdag ser heller ingen forhold som skal tilsi at pundet skal styrke seg igjen med det første.

Tvert imot.

– Dramaet vil etter alle solemerker fortsette en god stund ennå, og tynge pundet, slår bankens valutaanalytikere fast.

London har alltid virket som et trekkpapir på nordmenn som reiser til verdensmetropolen i stort antall hver uke. At pundet i lang tid nå har gjort turen dyrere, har ikke svekket denne situasjonen nevneverdig.

Shopping- og underholdningsmulighetene er enorme. Det er også en voksende interesse for fotballturer til de britiske øyene. Ikke bare til London, men i økende grad også til Liverpool og Manchester.

Da landets største reisebyrå for feriereiser, Ticket, for en tid tilbake la frem sin markedsrapport for sommeren, var London på fjerdeplass over de mest populære reisemålene. Byen var bare slått av Amsterdam, Paris og Barcelona.

Flyturen til London er kort, bare et par timer. Det, og en knallhard konkurranse mellom flyselskapene på billettene fra Norge til England, gjør London til et attraktivt reisemål.

Hos Norwegian ligger laveste billettpris for august og september nede på 319 kroner én vei, mens SAS tar et par hundrelapper mer.

De som vil reise med Ryanair kan komme seg fra Oslo til London for 125 kroner i august og september.

I dag er det fire selskaper som slåss om nordmenns billetter til London: SAS, Norwegian, British Airways og Ryanair.

Fra 16. september kaster det femte selskapet seg inn i denne konkurransen.

Ungarske WzzAir har en voksende satsing fra London Luton og ut i Europa. Om noen uker blir også Oslo Lufthavn en av flyplassene som selskapet satser på fra London.

Lik flysmart24.no på Facebook