Norske babyer blir født med gullkort hos SAS

Noen norske barn blir født med gullkort hos SAS. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Etter at SAS for noen år siden kuttet aldersgrensen for å være medlem i lojalitetsprogrammet Euro Bonus, har flere småbarn i Norge fått gullkort hos selskapet.

Noen av dem er så ferske i livet at de selv ikke vet at de har gullstatus hos SAS.

– Vi opplever at noen faktisk får gullkortet når de blir født. De får det som gave, forteller nylig avgått Norge-sjef for SAS Euro Bonus, Geir Lauritzen, til flysmart24.no.

Inntil 2008 var dette umulig. Da var det 18 års aldersgrense for å være medlem og opptjene bonuspoeng hos SAS.

Så ble denne regelen fjernet.

Når også nyfødte nå kan skilte med gullstatus hos SAS er det fordi mamma eller pappa har reist så mye at de har diamantkort-status i selskapet. Da sier reglene at de kan gi bort et gullkort i gave. Det til familie eller venner.

– Da hender det at de skjenker gullkortet til den nyfødte. Det er helt innenfor, forteller Lauritzen.

SAS har flere tusen gullkortinnehavere i Norge. Vi er det landet i Skandinavia som har klart flest gullkortkunder i forhold til folketallet.

Også noen av de minste, barn ned i 2-3 års alderen, kan skilte med kort i gyllen valør.

Mange av dem er små barn som opparbeider seg gullkort på helt vanlig måte:

Ved å ha enten 45 000 statuspoeng eller foreta minst 45 enkeltreiser i løpet av et kalenderår.

– Det er noen som gjerne tar med seg sine små barn på reiser. De velger å reise foran i flyet med hele familien. Slik opparbeider de raskt nok poeng til at også barna kan få sitt gullkort ut fra deres egen reiseaktivitet, sier Lauritzen.

I Norge er det også svært mange som har sølvkort, som gir noen færre fordeler enn gullkortet.

– Det kommer av at vi bor i et langstrakt land. Vi har i mange tilfeller ikke har noe alternativ til flyet. Når det kreves bare fem tur/retur-reiser med oss for å få sølvkort, sier det seg selv at dette er et nivå mange når, sier Lauritzen.

Han ser også at mange samler opp bonuspoeng gjennom sine daglige, ordinære innkjøp – enten det gjelder matvarer eller når man skal foreta større investeringer.

– Er man Trumf-medlem vanker det poeng både på matvarer og drivstoff. De som har et av kredittkortene som er knyttet til Euro Bonus – Amercian Express eller Mastercard – får jo poeng på absolutt alt de handler. Slik kan medlemmene samle opp poeng til bonusreiser med fly, hotellopphold, leiebileie eller oppgradering på en flyreise, sier Lauritzen.

Han fremhever at det i dag også har blitt enklere for SAS’ kunder å bruke poeng også hos de andre flyselskapene  i Star Alliance.

-Nå kan man søke og bestille bonusreiser på nettet, for alle selskap i alliansen. Dette var mer arbeidskrevende før. Da måtte man ringe inn til SAS for å sjekke ledig kapasitet og bestille billett. Nå er det gjort i en håndvending. Mulighetene for å finne bonusbilletter for den turen man skal ta blir selvsagt større når man kan søke etter bonusbillett hos flere selskaper enn bare SAS, sier Lauritzen.

Gull- og diamantkortene gir mange fordeler for innehaveren, som fri adgang i hurtigkø i sikkerhetskontrollen, fri adgang til flyplasslounger og prioritert behandling i ulike situasjoner.

Lik flysmart24.no på Facebook