Norwegian øker satsingen på to norske ruter til USA

Norwegian øker på to USA-ruter fra Oslo. Foto: David Charles Peacock/Norwegian

For noen måneder siden foretok Norwegian et kraftig kutt i rutenettet fra Skandinavia til USA, også fra Norge. Nå girer selskapet imidlertid opp satsingen på to av de mest populære rutene til Nord-Amerika.

Dette skjer ifølge selskapet på grunn av økt etterspørsel på de aktuelle rutene.

Kuttene som har blitt gjort i Sverige og Danmark består, den oppjusteringen som nå skjer gjelder kun Norge.

Her er frekvensøkningene som kommer i sommerprogrammet neste år:

Oslo til Oakland/San Fransisco (OAK) øker fra to til tre ukentlige avganger. Denne ruten er stengt i vinter. Det blir avganger mandag, onsdag og fredag, med start fra 30. mars.

Oslo til Miami/Fort Lauderdale (FLL) øker fra to til tre ukentlige avganger. Selskapet har to avganger i hele vinter. Til sommeren blir det avganger tirsdag, onsdag og lørdag, med start fra 2.mai.

Sjefen for langrutesatsingen til Norwegian, briten Matthew Wood, sier dette om de rutene som nå får flere ukentlige avganger:

– Våre transatlantiske direkteruter har blitt svært godt mottatt av reisende på begge sider av Atlanteren og vi øker nå antall avganger på ruter med spesielt god etterspørsel, sier han i en pressemelding fredag.

Til San Francisco, eller rettere sagt flyplassen Oakland, har Norwegian ingen konkurranse direkte fra Norge. Det er annerledes til Florida, dit har også SAS direkte rute fra Oslo to ganger i uken.

SAS-ruten går til Miami International Airport lørdag og onsdag, mens Norwegian flyr til cruisehavn-destinasjonen Fort Lauderdale.

Det er imidlertid ikke bare Oslo som får økt transatlantisk tilbud fra Europa.

Selskapet øker også antall avganger fra London (Austin, Denver, San Francisco, Tampa), Barcelona (San Francisco), Madrid (Los Angeles) og Paris (Boston, Denver, Los Angeles, New York.)

– De nye avgangene vil bidra til økt fleksibilitet for våre passasjerer, både for de som reiser for jobb og for de som reiser på fritiden, sier Wood.

Norwegian har de senere månedene måtte gjøre flere kutt i sitt rutenett, ikke minst til USA, for å lette en hardt presset økonomi. Selskapet har som sitt klare mål nå å fokusere på lønnsomhet fremfor vekst.

Derfor har selskapet bl.a. innstilt all langdistansetrafikk fra København til Nord-Amerika kommende vinter, og dessuten kuttet i tilbudet fra Stockholm.

Også fra langdistansebasen på London-flyplassen Gatwick har man blitt tvunget til å redusere tilbudet, bl.a. til Miami og Boston. Sistnevnte er en stor destinasjon fra England. Dessuten er alle Boeing 737 Max-rutene lagt ned.

Lik flysmart24.no på Facebook