Koser oss ekstra på ferie hvis det er dårlig vær hjemme

Slik ønsker nordmenn seg det på ferie. Enda bedre blir opplevelsen hvis det er dårlig vør hjemme, viser flere undersøkelser. Foto: Ving

Nordmenn og svensker som er på ferie i varmen koser seg ekstra når de samtidig kan se at de som er hjemme har dårlig vær. Flere undersøkelser blant ferierende skandinaver viser dette.

– Det er mulig det er et noe usympatisk trekk, men dog like sant, sier informasjonssjef Siri Røhr Staff i Ving.

Den foreløpig siste undersøkelsen om dette temaet er det reisebyrået eBeach som står bak. Det britiske selskapet er nå i fred med å etablere seg også i Norge, og fins allerede i Sverige.

En undersøkelse blant vårt nabolands turister avslører at hver fjerde person svarer at de håper det er dårlig vær hjemme når de selv er på ferie for å nyte sommer, sol og varme.

– Denne undersøkelsen er gjort blant svensker. Men svensker og nordmenn er vedlig like både når det gjelder reisevaner og oppfatningen av hva som er en god ferieopplevelse. Derfor vil jeg tro at resultatet ikke ville blitt særlig annerledes hvis vi hadde spurt nordmenn om det samme, sier Rebecca Pettersson til flysmart24.no. Hun er markedssjef hos eBeach.

Det siste kan en tidligere undersøkelse som Norges største pakkereisearrangør, Ving, gjorde for en tid tilbake bekrefte til fulle. Der var resultatet enda tydeligere, og spesielt blant nordmenn.

Den undersøkelsen var svært bred. Den ble gjort i Danmark, Finland, Sverige, Norge og Tyskland. Og der var nordmenn ikke snau:

Halvparten av oss svarte at viser at dårlig vær hjemme er en viktig faktor for at vi virkelig koser oss ekstra på ferie.

Totalt sett var det fire av ti som svarte slik i den internasjonale undersøkelsen.

Ett land utmerket seg imidlertid. Norge.

Her svarte hele 50 prosent av oss det samme. Ikke i noe annet av de landene undersøkelsen ble gjort svarte slik på dette spørsmålet.

– Konklusjonen er ganske enkel. Vi har det rett og slett bedre på ferie om vi har mer sol og varme enn de som  er hjemme, mener Røhr Staff.

En annen, og kanskje heller ikke direkte sjarmerende konklusjon i undersøkelsen fra eBeach, viser at det er svært viktig at de der hjemme får vite at vi har fått sol for pengene når vi drar på ferie.

Her svarte mange at de ikke gikk av veien for å bløffe om været på ferien for å gjøre de der hjemme misunnelige. De fremstiller det bedre enn det faktisk har vært.

Noen svarte at de også at de legger ut færre bilder enn normalt på sosiale medier dersom de opplever at været på feriemålet deres er dårlig.

Lik flysmart24.no på Facebook