Snart er dette gratis for titusenvis av flypassasjerer

Flyplass-loungen er tilgjengelige i julen og nyttåret for de som har sølvkort hos SAS. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Å bruke ventetiden på flyplassene med et opphold i en lounge, har blitt en fordel mange norske flyreisende setter stor pris på. Nå kan titusener av nordmenn på reise i julen nyte denne fordelen – helt gratis.

De kan trekke seg unna maset i flyplassterminalen og nyte den avslappede atmosfæren i loungene. Der kan de også meske seg med som regel både varm og kald mat fra en buffet, drikke med og uten alkohol, mens de venter på avgang.

Det er de mange titusener av sølvkortinnehavere i SAS som i julen nyter alle fordelene som normalt bare er tilgjengelig for de med de dyreste billett-typene eller de aller beste kundene til SAS som har gull- eller diamantkort.

Mange å velge mellom

Ikke nok med at de slipper inn i loungene, de kan også benytte hurtigkøen i sikkerhetskontrollen. Alt dette gjelder fra lille julaften og frem til 12. januar.

Sølvkortkundene kan benytte loungene både på innland og utland på Oslo Lufthavn. Dessuten fins det noen flyplasser her i landet med et noe mer begrenset mat- og drikketilbud, de såkalte Café-loungene.

– Sølvkortkundene har adgang begge steder, sier den ansvarlige for de norske SAS-loungene, Marit Anita Storm Røsaasen, til flysmart24.no.

Lounge-adgangen gjelder for mange

Gratis adgang gjelder både for kortinnehaveren selv, pluss én gjest eller opptil fire andre familiemedlemmer. Den eneste betingelsen for å slippe inn i tillegg til å ha sølvkort, er at reisen foregår med SAS.

Tilbudet gjelder i hele Norden, og hver dag gjennom hele uken, og på følgende flyplasser: Oslo, Stockholm, København, Helsingfors, Gøteborg, Bergen, Tromsø, Trondheim og Malmö.

Et liknende tilbud gjelder også i noen sommeruker.

Ingen andre land har så mange medlemmer med sølvkort i SAS’ lojalitetsklubb Euro Bonus som det Norge har.

Husk på dette

Selskapet oppgir aldri nøyaktig antall medlemmer i de ulike landene. På grunn av den norske geografien, der lange avstander fører til utstrakt flybruk også for privatreisende, er det mange som raskt oppnår sølvstatus.

Det trengs bare fem tur/retur-reiser i et kalenderår for å komme opp på sølvnivået.

I SAS understreker man imidlertid at det er nødvendig å registrere medlemsnummeret i Euro Bonus i billettbestillingen for å få bruke fast track.

Derfor slipper sølvkort-kundene inn

Adgangen for sølvkort-kundene skjer fordi det er lavere reiseaktivitet blant de forretningsreisende i julen og nyttåret.

Det er disse som vanligvis utgjør gjestene i loungene. Den ledige kapasiteten tilbys derfor sølvkort-kundene, som en del av deres medlemsfordeler.

PS: De som ikke har sølvkort, men ønsker å besøke loungene kan også betale kontant for et opphold. Da er eneste betingelse av man har en dagsaktuell flybillett med et selskap innen Star Alliance. Kjøper du adgangen på nettet før reise, koster det 249 kr. I døren er prisen 329 kr.