Norsk tendens bekreftes – flytrafikken er på vei opp

Flytrafikken tar seg sakte opp igjen etter korona-krisen. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Flytrafikken er i sakte vekst igjen, etter de massive innstillingene som har fulgt i kjølvannet av korona-krisen. Tendensen som har vært registrert i Norge den siste uken, blir nå bekreftet av flere land.

Det er analyselskapet OAG, som leverer trafikkanalyser fra de fleste flyselskaper i verden, som i et nyhetsbrev mandag kan fortelle om en vekst den siste uken på 2 prosent.

Flysmart24 fortalte søndag om en vekst i Norge på opptil 20 prosent hos byråer som er tilknyttet den uavhengige søkemotoren Finn Reise. Selskapet opplyste at det dreier seg om både flybilletter, hotell og leiebil.

Mer vekst

For neste uke har selskapene innrapportert en ytterligere vekst, som gjør at OAG antyder at vekstraten da kan begynne å nærme seg 40 prosent av det normale.

Det er i de asiatiske og latinamerikanske markedene at veksten er klart størst. Europa har en vekst på 2,6 prosent siden forrige uke.

Noen av de europeiske selskapene har nå begynt å se på sine ruter igjen, og bl.a. Lufthansa-gruppen og British Airways har varslet at de vil satse mer fra juni og juli av.

Air France tilbake

Air France-KLM konsernet operer kun med en flyvning til Norge for tiden, KLMs rute mellom Amsterdam og Oslo. Norge-sjef Halvor Gløersen opplyser til flysmart24 at også Air France jobber med å gjenåpne sin Oslo-rute.

Den globale veksten på 2 prosent siste uke høres kanskje ikke så voldsomt ut. Økningen utgjør imidlertid  600 000 flyseter, som er blitt satt inn i trafikk igjen.

Totalt er tilbudet nå kommet opp på 30 millioner seter, som er vel 80 millioner færre enn normalt. Det forteller at selv om utviklingen er positiv for luftfarten, er det svært langt igjen før den har hentet seg inn til nivået før korona-krisen.

Lik flysmart24.no på Facebook