Toppsjef forlater Petter Stordalen-eid reiseselskap

Christian Grønli slutter som sjef for Ving i Norge. Hah fratrer i slutten av august. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Sjefen for landets største pakkereiseselskap Ving, Christian Grønli, slutter i jobben. Det skjer mens bransjen er inne i sin verste krise noen gang.

Grønli har vært Norge-sjef for Ving siden 2010, og er en av de absolutt største profilene innen den norske charter-bransjen.

I tillegg til Vings aktiviteter i Norge, har han de senere år også vært sjef for selskapets finske avdeling. Det er i dag den Petter Stordalen-kontrollerte Strawberry Group som er blant eierne av Ving i Norden.

Grønli bekrefter avgangen i en sms til flysmart24 onsdag morgen. Etter det vi forstår skal han jobbe ut august måned.

Informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving skriver i en epost til flysmart24 at Grønlis avgang har sammenheng med en større omorganisering i konsernet.

– Han er på ferie nå, men vil overlevere sine oppgaver til Marie-Anne Zachrisson når han er tilbake, skriver Røhr-Staff.

Zachrisson vil fungere som country manager for Ving Norge, som stillingen heter.

– Hun har vært i Ving i svært mange år, kjenner bransjen inn og ut og vil være en meget god leder for Ving Norge, skriver Røhr-Staff.

Ving var tidligere eid av det britiske reisekonsernet Thomas Cook. Da giganten gikk over ende i september i fjor, ble den nordiske delen kjøpt opp av nye eiere. En av strategene bak omstruktureringen var Christian Grønli.

I likhet med det øvrige reiselivet har Ving vært knallhardt rammet av korona-krisen. Alt av reiser ble innstilt over natten da pandemi-tiltakene kom den 12. mars.

Fordi de mest populære ferielandene har vært stengt for utenlandske besøkende i det meste av tiden etterpå, har nysalget uteblitt og etterlatt reiseselskapene i store økonomiske problemer.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles