Munnbind-påbud for ansatte på Stordalen-hoteller

Fra neste uke vil gjestene på Nordic Choice-hotellene se ansatte bruke maske. Foto: Nordic Choice Hotels

Hotellkongen Petter Stordalen følger flyselskapene. Hotellkjeden hans, Nordic Choice Hotels, innfører nå plikt til å bruke munnbind for alle ansatte som er i direkte kontakt med kunder.

– Dette bidrar til en tryggere arbeidsplass for våre ansatte og at gjestene får et enda tryggere hotellopphold, sier administrerende direktør i Nordic Choice Hotels Torgeir Silseth i en pressemelding.

Dermed følger Nordic Choice etter konkurrenten Radisson-kjeden, som har hatt lignende tiltak en tid nå.

Alexandra Lilja Lindvik er kommunikasjonsdirektør for Rezidor-hotellene i  Norden. Hun viser til at ansatte bruker munnbind allerede.

– Eksempelvis hos Radisson Blu Airport Hotel, Oslo har ansatte som befinner seg i hotellets fellesarealer og gjestearealer brukt munnbind. Også kokkene har brukt munnbind siden starten av juni, sier hun.

De nye reglene hos Choice gjelder fra neste uke av, og da skal alle ansatte med kundekontakt bruke munnbind mens de er på jobb.

– Gjestene vil dermed se blant annet resepsjonister og serveringspersonale bruke munnbind under innsjekk eller frokost. I følge norske helsemyndigheter reduserer riktig bruk av munnbind smittefaren med 40 prosent, såfremt man holder avstand og sørger for god håndhygiene, sier Silseth.

Innføringen av munnbind blant hotellansatte vil være et supplement til andre smitteverntiltak som kjeden allerede har innført, og som ikke er så synlig for gjestene.

Silseth sier at Nordic Choice Hotels har et program for smittevern, som heter Safe Stay. I dette inngår også opplæring internt om smittevern og riktig bruk av munnbind.

Om kort tid vil også hotellgjester kunne kjøpe pakker med munnbind og annet smittevernutstyr til eget bruk på hotellene. I perioder med høyt belegg vil også dedikerte hotellansatte utpekes til å være Safe Stay Crew. Disse vil ha som oppgave å sørge for at smitteverntiltak overholdes.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles